onsdag 31 december 2014

Gott Nytt År! Återblick och framtidstro.



När jag i början på sommaren, efter ett drygt halvårs jobbiga undersökningar, fick beskedet att cancern var tillbaka och spridd i lymfsystemet längs hela aorta, kändes det tröstlöst.
Jag trodde att jag trots allt blivit av med cancern för gott.
Det var en eländig, dyster prognos, dubbla cellgiftsbehandlingar planerades, jag fick en port inopererad, risken att njurarna skulle slås ut var stor och risken för återfall var så gott som 100-procentig. Men jag skulle i bästa fall få några extra månaders liv. Men vilket liv?

Jag var mycket ambivalent hur jag skulle göra. Jag beslöt att skjuta upp på cellgiftsbehandlingen och åka till Arcadiakliniken i Tyskland.

Där fick jag alternativa behandlingar som hypertermi, c-vitamininfusioner, ozonterapi, rätt kost, samtal osv  och peppades till att ha tilltro till min kropp och tillåta mig att ha ett så bra liv som möjligt så länge som möjligt.

Full av tillförsikt återvände jag hem, tackade nej till cellgiftsbehandlingen och har sedan dess läst mycket och gjort massor för att stärka kroppen och hjälpa mitt immunförsvar OCH JAG HAR MÅTT BRA HELA TIDEN.
Vid datortomografiundersökningarna visade det sig att tumörerna inte vuxit, vilket var en seger.

När jag gick i skogen idag fylldes jag av en sån enorm stark känsla av tacksamhet. Såå tacksam för året som gått.
Tacksam till min underbara kropp som jobbar så mycket hela tiden för att hela mig så gott det går, tacksam för alla underbara människor som kommer i min väg och stött och hjälpt mig med sina behandlingar.
Det är dumt att nämna några, så lätt att glömma någon, men jag vill ändå nämna Fia, Metha, Christian och framför allt min systerdotter Maria. Hon har inte för ett ögonblick trott att jag inte skulle klara av detta, hon har gett mig positiva bilder,  frekvensterapier och program som jag jobbar med varje dag. De parasiter och virus som invaderat min kropp har det väldigt besvärligt nu.

Och jag känner stor tacksamhet att jag har en så underbar familj. Sönerna, Richard och Henrik som ställer upp och hjälper oss med praktiska saker när de hinner och som jag gjorde en härlig roadtrip i USA tillsammans med i somras med ljuvliga minnen för livet, min man Christer,  som skjutsar mig till undersökningar och hela tiden finns i min närhet och som köpte IR-bastu till mig i julklapp i fjol. Denna IR-bastu som jag älskar, badar i varannan dag, den ger kroppen den värme, hypertermi, den behöver och för säkerhets skull  strålar jag lite extra på den ytliga stora tumör som jag känner.

Det är så kul då jag "går in i kroppen" och ser hur dessa stackars mobbade cancerceller först försöker vara tuffa och hålla emot försvarscellerna, men till slut ger vika och transformeras så de får vara med i gemenskapen och glädjen. De har gjort vad som krävdes men nu behövs de inte längre, i alla fall inte som cancerceller.
Jag har lärt mig att ta det lugnt, älska mig själv, leva här och nu, inte öda energi på saker som inte ger mig något, ge kroppen de näringsämnen den vill ha för att kunna jobba optimalt. Utan cancern hade jag nog varit en annan och mera prestationsinriktad person, sån som jag var tidigare.
Att lära mig att tillåta mig att vara älskad för den jag är och inte för vad jag gör, det tog dryga 60 år...

Jag ser framtiden an. Vi kan inte bromsa åldrandet och att bli vän med döden gör det också lättare att leva.
Men ännu vill jag vara med ett tag.
Så jag fram emot nästa år, med allt vad det innebär av glädje och sorg. Livet skall levas så länge vi finns i det här jordelivet.
Så önskar jag er alla, ni som gett mig så mycket hopp, alla positiva tankar ni sänder, från mitt hjärta ett riktigt
GOTT NYTT ÅR med mycket kärlek, glädje och god hälsa.


lördag 20 december 2014

Julhälsning och massageadress


Årets näst mörkaste dag? Icke!
Idag har jag sett en lysande decembersol och blå himmel.
Jag var tvungen att gå min runda medan "quinoa-man-tager-vad-man-haver-brödet" och grönkålsstrudeln (recept från tidningen Hälsa), stod i ugnen.

I onsdags när vi åkte och handlade for vi iväg i mörkt höstväder och när vi kom ut från Kvantum var bilen täckt med flera centimeter blöt snö som måste borstas av och vi åkte hem genom ett vackert nytt vinterlandskap med snötyngda träd och buskar. Så snabbt årstidsskifte.
Snön låg kvar följande dag, men vi hann aldrig skotta, bara sopa lite på trappan.
Men det blir väl flera tillfällen, får man hoppas...
Nu är det grönt och milt igen.

Veckan har för övrigt präglats av "kundkontakter", härliga möten med goda vänner som shoppat loss hos mig inför julen. Det är mycket socialt och trevligt att ha en liten butik.
Men sen måste jag vila.
Jag är  inte van att prata så mycket och jag kan ju inte låta bli, har väl uppdämt behov, men jag blir så trött efteråt. Christer hör ju knappt något så vi har det normalt väldigt tyst och skönt här hemma.

Jag lovade återkomma med adress till min duktiga massör Metha Lindström.
Hennes företag heter Methamorphos och hon har mottagningar både på Klubbacken 57, här i Mälarhöjden,  på Salong Change, i Bergshamra Centrum och Bangårdsgatan 6, i Norrtälje.

Hon har en rik repertoar som  stresshantering, samtal, råd, föreläsningar, kurser, chakraflödesmassage- och balansering, klassisk massage, ansiktszonterapi, metamorfos, reiki-healing, muskulering, grunder i bindvävsmassage, fotzonterapi, Rosenterapi m m.

Så ni förstår att jag är i goda händer.

Enklast når du henne via e-post
methalindstrom@hotmail.com
eller telefon 076-214 74 13

I går var Henrik här och levererade  julgran och Richard tar med sig all julmat på julafton. Vi är så bortskämda med så fina söner. Det är bara att tacka och ta emot.

I torsdagskväll tog jag ett varmbad med epsomsalt - och så bastu också förstås.
Huden har  en fantastisk förmåga att suga upp saker - det är därför jag är så noga med att bara använda ekologiska hudartiklar. Bästa sättet att få i sig magnesium är att ta ett varmt bad med några deciliter epsomsalt i. Sulfaterna i magnesiumsulfat hjälper till att få ut avfall och toxiner ur cellerna och lindrar om du har muskelvärk.
Det låter väl bra?
Man gör vad man kan och det var bra mycket behagligare än lever- och tarmrensningskuren.
Jag älskar varmbad och bastu.

Jag vet inte om jag hinner få iväg någon mer hälsning  via bloggen före jul.
Dagarna går fort - även om de inte längre kortas minut för minut.
Så för säkerhets skull sänder jag en förhoppning att du får en riktigt skön julhelg tillsammans med dom du helst umgås med, synda lite lagom med god julmat och njut av stilla dagar.GOD JUL!!





 


 

 
 


fredag 12 december 2014

Julstädning, inre och yttre och bilder från min promenad i min närhet.


 
Julstädning av de inre organen med hjälp av Hulda Clarks program.

Nu har jag druckit 1 1/2 dl vatten med Epsonsalt och ikväll börjar stora reningskuren. Jag kommer eventuellt att berätta mer om det senare. Det handlar om att rensa levern och tarmarna. Man vet aldrig vad som kommer ut och om det lämpar sig i skrift.

När jag skulle hämta en karaff  som jag skulle ha till min blandning och som stod ovanför köksskåpen, såg jag till min förskräckelse att där var fruktansvärt smutsigt. Så det blev att plocka ner allt därifrån. Som tur var stod Christer just då och diskade och fick ta med en hel del som inte går att köra i maskin. Så blev det julstädat ovan köksskåpen också. Tur man ännu är ung och pigg och kan balansera på stolar och bänkar.

I fredags var jag på massage hos bästa Metha. Det är flera som undrat var man hittar denna duktiga massör och jag återkommer senare med information. Jag vill kolla med Metha så att det blir rätt.

I lördags var det en fantastisk fullmåne och då gjorde jag Fullmåneqigongen som håller på en hel timme. Bra utrensning och balanserande det också.

Jag måste tipsa er alla om att köpa hem grönkål nu när det finns gott om färsk ekologisk sådan i affärerna. Jag gör jättegod soppa, torkar i ugn med olivolja och himalayasalt och kör i mixer till gröna drinkar.

Så har jag fått hem nya varor till "Lilla butiken". Det blev alldeles för mycket jobb, men jag kan ju inte låta bli att "leka affär". Jag tycker så mycket om mina ekologiska produkter och vill alltid ha dem hemma. Och skall man få bra priser, måste man köpa storpack. Så mitt lilla företag lever, även om jag är pensionär och en rätt krasslig sådan - åtminstone på papperet.

Idag tankade jag ny energi ute på min runda, som jag går nästan dagligen. Jag tog med kameran, så jag kan lägga in lite bilder från vackra Mälarhöjden.
Jag är såå privilegierad som har så vacker natur runt hörnet, skog, berg, sjö.

Carl Michael Bellmans syster bodde i närheten och han var ofta på besök här och inspirerades av den vackra miljön.
Först några bilder från Klubbensborg, "Klubben" som  Bellman sa.


Tornvillan med Värdshuset Klubben till häger



 
Värdshuset Klubben
Fader Höks krog
 

Här skymtar man Tornvillan bakom grenverket
 
Med lite fantasi ser man hur krokodilen kravlar sig upp på land

 

Jag har för mig att det är Nockebybron man ser i gattet.
(Om det är fel får jag väl lägga till en rättelse nästa gång)

Stora Essingen, Rotholmen och Lindholmen

Solviksbadet på Brommasidan


Så har vi en fin välskött 4H-gård i Eolshäll, med hästar, får, höns, kaniner, fjällkor.
Jag bor på landet, fast så nära stan.
 





Bellmanskällan med medaljong av Sergel.
"Här"(?) vilade Bellman.
Och nu är jag nästan hemma.
 





Det här är "hemma på min gata i stan" som Stina i Saltkråkan sa.
Home sweet home, nr 36 till höger.

Och till sist ett självporträtt...(?), Höst/Vintersol.
 


 

onsdag 3 december 2014

Radiumhemmet, qigong och höns

Jag har precis kommit in från min qigonghörna. Tänk att det fortfarande är så milt och snöfritt att jag kan stå ute och qigonga. Det känns bra för lungorna att få byta ut nattluften.

Mina höns är med mig tankar lite qi. När jag gett dom mat och vatten och gjort rent, får de följa med mig ut i hela trädgården De går omkring så förnöjsamt och pickar lite i det fina gruset, tuggar på ett grässtrå och krafsar bland löven.
Sara, som är den  pratsamma av dom, kacklar eller kluckar lite lågmält och harmoniskt. Isa, den andra hönan, är mera tystlåten. De har blivit mera "mammiga" och de går helst närmast mig, så jag nästan trampar på dom. När jag gör "wall squat", knäböj mot vägg, måste jag kolla bakåt så jag inte sätter mig på dom.
Ett trevligt sällskap, även om de nu av åldersskäl har slutat lägga ägg.
Några rådjur passerade trädgården då vi var på väg tillbaka till hönsgården. Tur att det inte var räven denna gång.
Ja, sånt är livet på "landet" här i Mälarhöjden.

I måndags var jag på återbesök på Radiumhemmet. Min läkare kunde bara bekräfta vad jag tidigare fått besked om, att svaret från den senaste datortomografin (i oktober) var i stort sett oförändrat från undersökningen i augusti. "Så vi avvaktar tills vidare med nya cellgifter". Något annat fanns inte heller på min karta.
Hon tyckte också det var roligt att jag mådde så bra. Och det tycker vi alla. Men jag  FÅR vara trött och lite lat om jag känner för det. Kroppen behöver mycket vila - och aktiviteter förstås i lagom mängd.

Jag tar mina iscadorsprutor, äter en massa kosttillskott, kör frekvensterapi varje dag, IR-bastu varannan dag och har nu gått igenom Hulda Clarks kroppsrening för lever, njurar och matsmältning.
Mina tumörer lever ett tufft liv.