söndag 28 juni 2015

"Radical forgiveness"

Jag förstår på er som följer bloggen att ni undrar vad som hänt.
Den tog bara lite semester.

Jag tappade lite energi - ibland drabbas man av energitjuvar. Det är flera incidenter som gjort mig låg ett tag. Det hade egentligen inte med sjukdomen att göra, fast jag kände hur dåligt kroppen mådde av denna "försurning". Framför allt drabbades jag av oförrätter från en i grannskapet. Han sårade mig så djupt med sitt koleriska beteende så jag föll pladask. Jag grät mer än då jag fick mitt första cancerbesked. Kroppen mådde inte alls bra av det. Det var ett rejält övergrepp.
Jag var så totalt oförberedd. Jag omges av så mycket kärlek och vänlighet så jag hade nästan glömt att det  kan vara annorlunda. Ett bryskt uppvaknande.

Men eftersom jag vägrar att känna mig som offer helt enkelt för att jag inte mår bra av det, måste jag   hjälpa kroppen och sinnet.
"Mot dumhet kämpar själva gudarna förgäves" sa Friedrich Schiller.
Jag kan inte göra om en människa, men jag kan göra om mitt förhållande till vad som sker. Återigen - det är inte hur man har det, utan hur man tar det. En gammal kär klyscha.

Jag tyckte synd om honom. Tänk att gå omkring och vara så arg och stressad och hatad av alla.
Jag har inte träffat honom sen dess och det känns bara bra.

Jag tänkte mycket på boken "Radical Forgiveness" av Colin C Tipping, som jag läste när jag var på Arcadiakliniken i Tyskland för precis ett år sedan.
För att jag skulle må bra måste jag förlåta honom och släppa taget. Därför hade jag inte tänkt skriva om detta, inte älta om igen.

Men samtidigt är ju bloggen till även för mina medresenärer och jag vill gärna tipsa om sånt som får mig att må bra.

1. Först måste jag gå igenom vad som hänt, berätta för nära personer som vill lyssna, så att jag inte ser mig själv som offer. I det här läget är det MIN sanning som gäller.
2. Känn hur det känns. Känslorna är den verkliga kraften. Styrkan ligger i att få vara sårbar och mänsklig. "You cannot heal what you don't feel".
3. Sen får man försöka dra energin från episoden och inse att det är min tolkning av det hela. Okej, han var dum och jag blev orättvist behandlad, men när chocken släppt sitter det mesta i huvudet.
4. Jag kanske behövde detta för att växa som människa?
5. Sen kommer det svåra, att få kunskapen om detta att gå in på cellnivå, att integrera de fysiska, mentala, emotionella och andliga kropparna så att allt blir en enhet. Här krävdes fysisk aktivitet, djupandning etc.

Jag vill gärna citera Tipping vad han skriver i kapitlet Making room for miracles beträffande cancer i våra kroppar och på vår planet. Vi drabbade får se det som en tröst.

"The adage 'as above  - so below' is meaningful too, in terms of how we respond to both cancer in our bodies and to the cancer of our planet. Waging war on cancer with toxic drugs and other violent treatments will never bring about to the cure of cancer.  Violent, high-tech, politically motivated solutions to the earth' s problem, won't work either. The only thing that will work, in both cases, is LOVE. When we really comprehend this, we will have understood the gift of both earth changes and cancer.
No lesson is more crucial than his one. People with cancer are BRAVE SOULS who have come to the physical plane with a mission to demonstrate the futility of projecting anger and war on the body and on ourselves. Their mission is to help us understand that the only answer to any situation is LOVE. Our gift in return is to hear their loving message."
"Whether or not we raise our vibrations sufficiently to prevent trauma and come into loving resonance with all of life voluntarity, the end result ultimately will be the same"

Fint va?

Nu är det en  alldeles för vacker morgon för att sitta inne och skriva en blogg. Jag satt ute och åt min gröt efter en stilla qigongstund och lyssnade på det ihärdiga pipet av fågelungar alldeles i närheten. DE lever verkligen i nuet. Deras kärleksfulla föräldrar ser till att de får mat, kärlek, trygghet och värme. Det är väl det allt går ut på?

Jag tog några bilder från vår trädgård. Värmen är på väg, allt är föränderligt och inget är beständigt. Man måste fånga ögonblicken.

 









måndag 8 juni 2015

Bloggen fyller ett år idag.

I syrenernas månad.

För precis ett år sedan började jag skriva min blogg.
Då hade jag varit på Radiumhemmet och  talat med läkaren som beskrev hur läget var - spridning i lymfkörtlarna längs hela aorta och upp över  nyckelbenet. Cellgiftsbehandlingarna skulle hålla på i 18 - 24 veckor om jag klarade av dem. Prognosen var dyster.
Och allt var kaos i mitt inre.

Ni vet hur det gick - jag tackade nej till cellgifterna.

Idag skulle jag åter ha varit på Radiumhemmet, men slapp komma då jag fick beskedet efter senaste datortomografin per telefon att läget är status quo, oförändrat. Och eftersom tumörerna hållit sig lugna i ett år "så avvaktar vi tills vidare".
Ny röntgen i höst. Jag gör vad jag kan för att hålla dem i schack och trötta ut dem.

Och jag fortsätter att njuta av syrenerna.

lördag 6 juni 2015

Svaret

Först vill jag önska alla en härlig Nationaldag!


Jag ringde till Radiumhemmet för någon dag sedan för att kolla om de fått svaret från senaste datortomografin.
En sköterska ringde senare upp mig och bekräftade att svaret kommit, men att jag ju hade läkartid nästa vecka. Jag nämnde då att jag brukar kunna få reda på av min kontaktsjuksköterska vad det står i beskedet från röntgen.
"Vill du veta även om det är dåliga nyheter?" frågade hon.
Javisst, menade jag. Bättre att vara förberedd och kunna bearbeta vad som sagts.

Så hon läste upp. Det var den ena tumören/patogena lymfkörteln efter den andra - oförändrat!!! Jag jublade. Sköterskan kunde inte förstå att jag blev glad över ett sånt besked - det var som sagt inte min ordinarie sköterska -  normala mänskor blir ju bestörta då de får höra om en sån spridning. Men i mina öron ringde ju bara OFÖRÄNDRAT!  Det är ju perfekt.

Jag vet att mina cancerceller är små sega, envisa och intelligenta rackare som trivs så bra i min kropp.
Jag förstår dom  - det gör ju jag också.
Men att de inte växer eller sprider sig till andra organ är en otrolig seger.
Det innebär att jag jobbar rätt och ger kroppen - och själen - vad den vill ha. Vem vet, en vacker dag ger cancercellerna kanske upp av brist på näring?

Så flaggan i topp, mina kära vänner. Och stort tack för alla varma tankar. Ni bidrar till mitt läkande!

Idag har jag varit på toning i Katarina Kyrka. Så starkt, emotionellt, kärleksfullt och alldeles alldeles underbart.
Tack för fina möten Marie, Fia, Peter och Daniela!

måndag 1 juni 2015

Väntans tider och NASA-teknologi

Intet är som väntans tider - fast egentligen håller jag inte med om det.
Vem hinner bry sig nu denna intensiva vackra tid? Svaret från datortomografin lär dröja ännu någon vecka.

Efter 30 mm regn prunkar det i trädgården. Jag har väl sällan sett så mycket ogräs. Var skall man börja? Och orken är ju inte riktigt densamma, även om jag tycker jag varit jätteduktig. Jag försöker beta av en bit i taget.
Men syrenerna, både de vita och lila, blommar intensivt, och tomatplantor mm frodas i växthuset, gräset växer och knappt har man avslutat klippningen, så är det dags att börja om från början.
Många spanska skogsniglar har fått sätta livet till nu efter regnet när jag låg i rabatterna. Ett snabbt snitt bakom huvet med spaden eller sekatören och de får lämna detta jordeliv.

Nu har jag precis klivit ut ur min IR-bastu och mjukat upp de ömma musklerna från allt trädgårdsarbete.

I går, på Mors Dag, fick jag en bukett liljekonvaljer med lila penséer runt om. Doftsinnet och hjärtat jublade.
Jag blev bjuden på fin buffé på Villa Talliden i Rönninge vid sjön Flaten (ja det finns tydligen flera).
Vi satt vid fönstret och hade underbar utsikt ut över sjön.


Utsikt över sjön Flaten i Rönninge


Sen var sönerna här och hjälpte till med att klippa häcken och såga ur träd. En nog så härlig Morsdags-present.

Jag nämnde i förra bloggen att jag fått en del häftiga behandlingar.

Jag var förstås hos Fia Hobbs, Arcadia FriskVård, vilket jag brukar innan jag skall röntgas. Förutom att jag fick magnet och värmeterapi, tyckte Fia att det kändes som förra gången, stabilt, lugnt. Inget som "skriker".
Dessutom fick jag för första gången prova vad jag kallar NASA-plåster. Det är en slags plåster som sänder ut frekvenser enligt ett sinnrikt system. Jag tror man framför allt har tagit fram det för smärtlindring till astronauter, men det har visat sig fungera på en massa olika åkommor och obalanser.

På Gotland var jag hos underbara Anette Palm som har NaturligHälsa på en hälsoanalys. Det mesta såg bra ut, men jag ligger fortfarande lågt på D-vitamin och har väldigt dålig syresättning. Trots alla mina andningsövningar, relaxator, Holistic Cellsyre etc.
Även hon använde en teknik utarbetad av NASA, som bygger på frekvenser.
Hon hittade ett mycket tidigt trauma i min kropp, då jag var 10 veckor i min mammas mage. Det var en omvälvande känsla och jag skall inte i detalj berätta allt som hände. Men oerhört spännande och omtumlande var det. Och jag kände djup djup tacksamhet till allt, Alltet, min mamma, Anette och min systerdotter Maria och syster Gunilla som förmedlade kontakten med Anette.

Du som är skeptisk till detta med frekvenser - det är kvantmedicin kära du. Jag är helt övertygad att det är den nya tidens medicin. Vi har bara börjat skrapa på ytan.
NASAs teknologi brukar ligga i framkant. Kul att vi vanliga dödliga kan få ta del av en del.
Det är såå spännande att få vara med om detta och jag känner stor ödmjukhet över att vi faktiskt inte kan förklara allt idag.