fredag 29 augusti 2014

Frekvensterapi

Badsäsongen fick ett abrupt slut. Höstkyla och blåst lockar inte mig till några simturer. Det skall vara en njutning, inte ett mandomsprov. Men självklart hoppas vi på ytterligare några dagar med sommarvärme.

I går var jag flera timmar i Aspudden på Frekvensterapi. Vad är nu detta, undrar många.

För att göra det enkelt för mig klistrar jag in en beskrivning:

Dr. Hulda Clark från boken The Cure for all Diseases:
"Elektricitet kan nu användas för att ta bort bakterier, virus och parasiter på minuter inte dagar eller veckor som antibiotika kräver. Det är säkert och utan bieffekter och stör inte andra behandlingar som pågår."
"F-Scan Touch är en elektronisk apparat som sänder svaga elektroniska impulser genom kroppen.
F-Scans mycket exakta frekvenser med dess specifika vågformer mäter och behandlar mögel, bakterier, virus, parasiter, maskar och tungmetaller. Frekvenserna stimulerar och stärker också kroppens immunsystem och kan förbättra funktionen hos kroppens organ.
Allt har en egen specifik frekvens och det är detta som gör det möjligt att hitta t.ex. en viss parasit och att sedan behandla densamma med frekvensterapi. Denna terapiform är baserad på välkända forsknings- och behandlingsresultat av R.R. Rife och Dr. H.R. Clark som anser att det inte finns några kroniska sjukdomstillstånd!
Vi gör flera olika scanningar och kan då se vad som belastar kroppen. Därefter behandlas med frekvensterapi; svaga elektriska impulser leds genom kroppen, oftast med elektroder som hålls i händerna."
 
Det var både avkopplande och kändes helt okej. Varför inte hjälpa kroppen att få bort alla inkräktare som ställer till otyg i kroppen?
 
Här är det inte fråga om handpåläggning och healing. Här ser man tydligt på en datorskärm staplar och mätvärden. Intressant även för en icke teknisk person som jag.

Men jag gör även "Healingkoden", helst tre gånger om dagen. Du som läst Alexander Loyds bok vet vad jag menar. En kort effektiv "meditation" på sex minuter.

På måndag får jag besked på resultatet efter datortomografin. Många tummar, please!

Saved by the bell. Det ringer på dörren. Jag får en ny leverans från Biofood som jag måste ta hand om.

 

fredag 22 augusti 2014

Rensa ogräs.

Idag har jag ägnat förmiddagen med att rensa ogräs och ta bort invasiva växter som praktlysing.
Det kändes så symboliskt.
Bort med allt invasivt som sprider sig ohämmat, rensa för ljus och energi och fritt flöde.
Hoppas kroppen tog till sig dessa tankar.

Jag har nu också börjat dricka några skedar av kollodialt silver. Efter att ha hört och läst så mycket positivt om detta, måste jag ju prova på.

Varje litet halmstrå blir till slut en rejäl ruska att hålla sig i om man flätar ihop det, inbillar jag mig.
Jag tar också Iscadorsprutor varannan dag. Okej, det är inte kul och lite bökigt, men jag känner mig så duktig.

Tack alla fina som tänker på mig, om det så sker som kommentar här, på facebook, telefon eller bara i tanken så värmer det gott. Uppmuntrande tillrop tar jag till mig, även om jag inte alla gånger svarar.

Är det en kamp? Jag vet inte, tror inte det. Jag är bara väldigt snäll mot mig och försöker hjälpa kroppen till självläkning.

tisdag 19 augusti 2014

Jag mår bättre som struts.

Intar jag strutssyndromet? Stoppar jag huvudet i sanden för att inte se verkligheten?

Jag mår ju så bra när jag går här hemma eller gör saker jag verkligen gillar. Men när jag besöker ett sjukhus,  kommer verkligheten ifatt mig. Det är på riktigt.

I går var jag på Ersta sjukhus för att göra en datortomografi.

Ersta röntgen har nog en av Sveriges bästa väntrumsutsikter. Det skulle vara Visby lasarett som kan tävla i den högsta klassen, där vissa rum har utsikt mot havet med vågskum som slår mot stranden och en obruten horisont..
Jag satt och njöt av att se vackra Stockholm spegla sig i vattnet, de små Djurgårdsfärjorna som tuffade fram och tillbaka och ett stort kryssningsfartyg som la till strax under fönstret.
Jag satt där en timme, eftersom jag skulle dricka en liter kontrastmedel före undersökningen. Jag fick även intravenös kontrast - den värmde gott. Undersökningen gick snabbt och bra
.
Men tyckte jag inte att sköterskan var lite för tydlig när hon sa att det blev tydliga bilder.? Fanns det något i hennes röst eller blick som jag inte ville höra eller se?
Jag är inte så blåögd - jag har ju bruna ögon - att jag tror att alla tumörer skulle vara helt borta. Men man vill ju så gärna höra positiva besked.
Besked får jag inte förrän den 1 september då jag träffar min läkare på Radiumhemmet.
Jag får tänka på vad min underbara massör Metha sa:  Det känns om  skogsbranden håller på att ringas in, släckas och det återstår bara en liten ärta.

Kroppen var lite tyngre när jag gick från Ersta. "Känslan vinner över tanken" som Alexander Loyd skriver i Healingkoden som jag nu läser.

Jag har också äntligen fått svar på födoämnesanalysen som jag gjorde i Tyskland.
Jag tyckte att jag hade fått så bra rutin på min "cancerdiet", men nu visar det sig att jag under tre månader inte bör äta mandel, ost och mjölkprodukter, dvs vare sig getost eller kesella. Jag blandar ju Kesella med linfröolja enligt ett anticancerrecept. Nu får jag hälla linfröoljan i min gröna drink, för jag behöver mycket Omega 3.
Givetvis skall jag heller inte äta något gluten - inga problem - men inte nötter och frön heller. Det blir värre. Jag får dock äta hasselnötter och jordnötter. Undrar hur det är om man groddar fröna? Tomater och paprika bör jag äta högst var tredje dag. Nu när mina egna mognar och jag tänkte frossa!
Det positiva  var att listan med födoämnen som jag får äta var mycket lång. Det såg mycket bättre ut än hos flera av mina medpatienter på Arcadia.

Precis när jag satt och skrev ringde min underbara systerdotter Maria. Det var ett så givande, upplyftande och hoppfullt samtal så nu känner jag mig så stärkt igen.
Tack alla ni goda feer där ute!

tisdag 12 augusti 2014

Min cancerdiet

Jag har lovat skriva om vad jag äter.

Om kost kan man skriva hur mycket som helst. Jag har valt att beskriva hur en dag hos mig kan se ut.

Förhoppningsvis kan det ge lite inspiration till den som behöver ändra sin kost av hälsoskäl.

Jag håller en ketogenisk diet, dvs. jag äter så lite kolhydrater som möjligt, men ser till att jag får i mig mycket mat och  bra fetter så jag inte går ner i vikt.
Jag äter således aldrig socker - har inte gjort på flera år - mjöl, pasta, potatis, ris, komjölk, bananer, knappt någon frukt, pga. fruktos, vanligt bröd osv. Jag lusläser alla förpackningar för att undvika kolhydrater eftersom de omvandlas till glukos som blir till socker i blodet. Cancerceller älskar och blir feta av socker.

Räds icke om du tycker det låter omständigt när jag beskriver min kost. Naturligtvis varierar den för varje dag och för säsong och med vad jag har hemma för tillfället.
Så här ser det ut nu: (Allt är givetvis ekologiskt)

När jag vaknar dricker jag ett glas citronvatten..
Sätter på mig baddräkten, går ner i köket och tar ett glas Proviva. Just nu med rödbeta och svarta vinbär.

Efter simturen är det dags för min gröna drink. Den innehåller allt och jag brukar göra en grundsats som räcker tre dagar. Det är väl inte optimalt, men man måste rationalisera.
Från trädgården hämtar jag blast av rödbetor och  morötter; mangold, persilja, mynta, citronmeliss, vitplister, sallat (spenaten är slut). Det kör jag i en mixer tillsammans med vatten, en skiva citron (med skal), en bit ingefära, kelp, lite linfröolja och olivolja, kanske lite kanel, svartpeppar och himalaysalt nu på sommaren. Det varierar efter fantasi och tillgång.
Till den dagliga drinken rör jag varje dag i pulver av kelp, shiitake, blåbär, vetegräs, nypon, gurkmeja, MSM, ingefära och lite kokosfett om det flyter. Jag tar 1 krm - 1 tsk av varje sort.

Sen är det dags för hönsskötsel, qigong, vattning i växthuset och jag har blivit hungrig.

Gröt! Jag kokar lite hirsflingor och havregryn (dessvärre är de rätt rika på kolhydrater så det blir bara en liten stomme) i rätt mycket vatten. I kaffekvarnen mixar jag hela linfrön och sesamfrön till mjöl. Lägger i lite nöt-eller mandelmjöl i tallriken och massor av bär - krusbär, havtorn, röda och svarta vinbär, mullbär (fick en liten skörd från mitt vita mullbärsträd), hallon, mera gurkmeja. Jag lägger i en sked kokosfett, helst den med smak och häller i lite kokosflingor. Det blir så himla gott.
Det mesta av bären har jag fortfarande i frysen, när det sinar fyller jag på med Biofoods torkade bär, som jag har i mitt sortiment.

När Christer har vaknat dricker vi kaffe tillsammans. Ja, jag dricker en kopp kaffe varje dag. Till det äter jag en smörgås som är väldigt lätt att "baka". Jag blandar 1 ägg, 1 dl mandelmjöl, lite kokosmjöl och bovetemjöl, bakpulver, kokosfett, himalayasalt och steker i en stekpanna med lock. Snabbt och geschwint!

På smörgåsen lägger jag en blandning av kesella och linfröolja  som man rör ihop (Johanna Budwigs recept), lägger på sallat gurka, paprika.
Kosttillskott till oss båda: Zink, Selen + E, Omega 3, Q10, B-vitaminkomplex, D-vitamin.

Efter det här står jag mig ända fram till lunch, som vi i och för sig äter rätt sent.

Till lunch gör jag kanske ett mos av blomkål, rotselleri, en liten morot, salt och grädde, en skiva lax, lite stekta squashskivor. Broccoli, vitkål, lök och vitlök är andra favoriter som ofta ingår i den dagliga taffeln.
Förr drack jag gärna ett glas lättöl till maten - ajaj. allt för mycket kolhydrater. Numera blir det vatten eller citronvatten efter maten.
Före maten tar jag en sked surkål och/eller färsk ananas.

Jag fick med mig en receptbok från Arcadia som jag får inspiration ifrån. Och av Tim - tack Tim! - har jag lånat "Hälsokokboken" av Ulrika Davidsson. Där har jag hittat massor av nyttiga och goda recept. Det är inte lätt för en gammal husmor att tänka om. Och Christer tycker nog det är lite tråkigt med så mycket grönt och så lite kött. Men vi är pragmatiska och löser det rätt smidigt. Det blir visst lite kött då och då. Han får ju dessutom äta upp all min goda färskpotatis som jag odlat.

På kvällen äter jag väldigt lätt. Avocado med något gott,  eller tomatsallad - mina egna börjar mogna nu - plus lite nötter och ett glas rött vin. (Doctor's order)

Så nog lever jag ett gott liv och unnar mig det allra bästa.






 

måndag 11 augusti 2014

Kungshatt

Vad har jag då gjort sen senast för att må så bra som möjligt?
Ja bland annat besökte jag  i lördags den vackra ön Kungshatt som ligger här utanför i Mälaren.
Det var stärkande för kropp och själ med vandring, bad, natur och kultur.

Redigerat ur Wikipedia:
Sagan om Konungens hatt
Sedan början av 1600-talet har det suttit en hatt i på en stång på Kungshattklippans högsta punkt, det var ett välkänt sjömärke../..
Hatten kom att ge upphov till ett flertal legender, bland annat om att  Erik Väderhatt, skulle ha tappat sin hatt här. Enligt sägnen lyckades han undkomma fiender när han tvingades till häst kasta sig utför Kungshatts branta klippor. Han klarade sig för hästen kunde simma, men han tappade sin hatt uppe på klippan. Sägnen kom att behandlas av Karl August Nicander i en dikt i Runor 1824, vilket kom att sprida traditionen. ./.
Den sjätte hatten var av koppar och invigdes den 2 juli 1925 av revykungen Emil Norlander, som hade sitt sommarnöje på ön. Nuvarande hatt kom upp i september 1996, den mäter 1,6 meter över brättena. Kungshatt var tidigare en del av en bevakningskedja med vårdkasar längs farleden från Stockholms skärgård in mot Birka.

Vi tog Strömma kanal-båten PCP från Fridhemsbryggan halv tolv och var hemma halv fem.
Jag var lite orolig att jag inte skulle orka med vandringen, men det var inga problem. Vi tog många pauser och orkade ta oss ända upp till toppen.

Sällskapet går iland på Kungshatt och tas emot av guiden Agneta Gustavsson
Kungens hatt


Utsikt från toppen
Bakom den här gamla vackra dörren spökar det





Den vackra korsformade lindallén där kung Fredrik I av Hessen-Kassel  kom med sitt apanage för att uppvakta sin frilla Hedvig Taube.  Linné beskrev  allén 1739 i ”Rön om växters plantering”.
Gun och jag väntar på båten hem, nöjda och glada efter en lyckad dag

 
Vad mer har jag då gjort?
Jo, jag var i går hos kiropraktor och behandlade min lekamen och skall åter i morgon bitti, tack Kristian Bjölstad-Nordqvist.
I morgon kväll skall jag till min duktiga massör Metha Lindström.
Och på torsdag till Fia Hobbs.
Det blir mycket den här veckan, men eftersom jag skall på datortomografi nästa måndag, vill jag balansera upp kroppen så mycket som möjligt.
Och det blir många vilostunder mellan behandlingarna.
Jag njuter t ex i min infraröda bastu varannan dag, sover på magnetmadrass - tack Kringla! - och gjorde förstås Fullmåneqigong i går kväll i "supermånens" sken.

Jag lovar återkomma med vad jag stoppar i mig.

torsdag 7 augusti 2014

Semester i Vidja

Jag har haft några dagars "semester" i paradiset i Vidja. Hälsat på sönerna, bott i gäststugan, blivit ompysslad och simmat varje morgon i sjön Orlången.
Och jag mår så bra - förutom ryggvärk. Tror att jag belastat ryggen fel då jag jobbat i deras och min trädgård + att jag har strålskador i området sen  omgången för fyra år sedan som gjort skelettet svagare. Det har man konstaterat på röntgen. För inte kan det väl vara åldern...?