torsdag 30 oktober 2014

Inget besked än

Nej, jag har ännu inte fått något besked från senaste datortomografin.
Det skulle ta en vecka sa de på Ersta. Jag ringde min kontaktsköterska på Radiumhemmet i fredags, men då hade det ännu inte kommit något som hon kunde se. Men hon lovade bevaka så att jag snarast skulle få veta hur det såg ut.
Nu har det snart gått ytterligare en vecka - tur att man har tålamod...
Ormen långe i svensk sjukvård. Det tar tid från huvud till svans.

I går var jag på Människans resurser på Hälsoanalys. En genomskanning av kroppen, E.I.S undersökning, Elektro-Interstitiell skanning.
Jag fick ett nio sidor långt dokument vad den visade.
Det mest alarmerande var alldeles för hög vätskenivå av intracellulärt vatten, vilket gör att jag har svårt att tillgodogöra mig alla näringsämnen jag petar i mig.
Skall nu äta en tablett och öka på saltintaget för att rätta till detta.
Okej, jag förstår inte heller till 100 procent, men blir allt bara till det bättre är det bra.
Proven visade också på stor trötthet pga. metabolisk störning, så känner jag mig lite lat, är det helt naturligt. Jag har papper på det.

Måndag till onsdag nästa vecka blir det behandling med Frekvensanalys.
Mer om detta senare.

lördag 25 oktober 2014

Höst

Det känns tungt. Jag har precis fått veta att Kim Anderzon är död.
Vi var samtidigt på kliniken i Tyskland och jag hade många samtal och skratt, både med henne och hennes härliga familj som var nere och hälsade på och bistod henne.
Man påminns om sin egen dödlighet. Men Kim levde verkligen in i det sista. Hon stod på scenen så sent som förra veckan och i måndags samlade hon sina vänner till en sista fest.
Livet går vidare och vi som är kvar får inte glömma bort att leva och känna tacksamhet för vad vi har.

Och planera för framtiden.
Jag har burit in 36 pelargoner och en hel del medelhavsväxter (fått hjälp med de tunga krukorna, tack Henrik och Richard) och satt i källaren för vintervila, såpskurat växthuset, tvättat alla tomma krukor och satt in dom där, plus allt annat som bör stå under tak i vinter. I väntan på våren.
Dessvärre börjar mitt kära växthus krackelera.
Christer byggde det åt mig för mer än 25 år sedan och en del av plasten måste bytas ut. Men det har hållit fantastiskt bra. Jag tror att Christer och sönerna nog tar itu med det innan snön kommer och raserar konstruktionen.
Likaså  utemöblerna tar Christer och pojkarna hand om. Det mesta är staplat men presenning skall på, bara det blir lite torrare.
Så håller jag på att ta hand om skörden. Torkar mycket tomater i varmluftsugn och kokar salsa eller äter resten, kör äpplen i råsaftscentrifug, klipper mangold, persilja och annat grönt till mina drinkar.
Idag bör jag gräva upp jordärtskockor, vitlök, palsternacka och de sista morötterna. Om jag känner för det...
Jag gillar årstiderna. Det blir avslut och nystart.
Men gråvädret gillar jag inte. Det är föga energigivande. Det är väl meningen att man inte skall göra så mycket då, utan får sitta inne och läsa och ta det lugnt med gott samvete?
Och få tid att skriva ett blogginlägg.

tisdag 21 oktober 2014

I väntan på svar

I går var jag på Ersta sjukhus och gjorde den planerade datortomografin.
Det gick väldigt smidigt och snabbt. Man får 1 1/2 liter kontrast som man dricker under en timme. Den timmen går fort om man har med en bra bok och på Ersta är det dessutom en underbar utsikt över Strömmen - eller om det heter Saltsjön? - och Djurgården att njuta av.

Jag har upptäckt att jag gillar Dan Brown. Just nu läser jag Änglar och Demoner.
Intrigerna och våldet kan jag vara utan, fast det behövs förstås för att föra handlingen framåt, men hans syn på vetenskap, energier, icke-materia, de stora frågorna om universum,  hans teori att vetenskap och religion/andlighet/Gud/Källan/ whatever you call it  måste närma sig varann. Att det egentligen är samma sak fast från olika synsätt. Man ser in från olika fönster, men det man ser är egentligen detsamma. Vad är Qi egentligen? Icke-materia? Den ursprungliga urkraften som vi alla är en del av från Big bang och framåt? Okej, jag läser med mina glasögon. Andra ser nog helt andra saker hos Dan Brown.
Sånt sysslar jag med när jag kopplar av. Inte futtigheter precis. Nån måste ju ta hand om de STORA frågorna eller hur??

Själva undersökningen går sen till att man får en skjorta på sig, får infart i armen - dessvärre kan de inte använda den inopererade porten och det gjordes flera försök innan infarten satt fast. De påstod att jag var ärrad efter den gamla cellgiftsbehandlingen. I infarten fick jag sen insprutat ytterligare kontrastmedel. Det är rätt tuffa saker för njurarna och det gäller att dricka mycket dagen före och sen efteråt för att snabbt skölja igenom njurarna.
Sen in och ut ur tunneln ett par gånger och så var det klart.

Jag hade tackat nej till Christers erbjudande att skjutsa mig. Jag mådde ju bra och vädret var milt. Dessutom tar ju undersökningen några timma sammanlagt. När jag kom ut från Ersta hade himlen öppnat sig och det fullständigt vräkte ner.
Det var bara att så snabbt som möjligt springa till bussen som gick till Slussen. Jag hann bli ordentligt blöt och när jag väl satt på tunnelbanan ringde jag Christer så han kom och hämtade mig vid tunnelbanestationen i Mälarhöjden. Då var jag frusen och kall.

Nu måste jag hjälpa kroppen att inte bli sjuk.
Varma torra kläder, detox-te, mycket vatten med kolloidalt silver, ingefära, Sancho och IR-bastu.
Och idag, efter en rejäl sovmorgon, mår jag så bra igen!

Nu följer minst en vecka innan jag får svar på vad bilderna visade.

Nu väntar trädgårdsarbete. Det bär mig emot att ta bort alla tomatplantor i växthuset när det är så milt, men jag måste rensa och göra klart, få plats för tomma lerkrukor som skall vinterförvaras, innan jag skall iväg på nästa tripp.
Mera om detta senare.

tisdag 14 oktober 2014

Ny datortomografi den 20


Nu måste jag på allvar ta itu med att stänga trädgården och rensa växthuset. Jag drar på det i det längsta, ännu har det ju varit milt. Tomaterna mognar och jag har tillskottsvärme, men frostnätterna närmar sig och jag jobbar helst utan stress.
Pelargoner, fikon, citron, kaphyacint, physalis, olivträd mm som står på terrassen måste in i källaren. Jag hoppas få lite hjälp till helgen av sönerna. En del krukor är rejält tunga och vare sig Christer eller jag är som vi var i våra krafts dagar.

Jag har varit och gjort en ny kiropraktikbehandling och rättade till lite obalanser i höften eller rumpan. Jag har lite strålskador i skelettet sen förra omgången, viket ger mig en del svagheter. Förmodligen har det blivit lite mycket av sittande också.

Så var jag hos Fia i går som behandlade mig med magnet- och värmeterapi plus hennes känsliga händer förstås. Hon tyckte det kändes stabilt, viket är hoppingivande inför nästa måndag.
Då skall jag nämligen göra en ny datortomografi, vilket alltid är nervöst förstås.
Hålla alla tummar du kan och se mig som den friska person jag är. Tack ! <3

På torsdag skall jag på Seniormässa tillsammans med en gammal (höll jag på att skriva), jag menar förstås f.d., arbetskamrat, Lisett. Det skall bli så roligt att träffas igen. Vi har inte setts på x antal år.





lördag 4 oktober 2014

Mmm...Massage

Mmm...Massage i går här i Mälarhöjden hos duktiga Metha, vars magiska händer lyckas lösa upp blockeringar och sprida ut energierna i kroppen. Hennes företag heter Methamorphos och visst genomgår kroppen en viss förvandling. Härligt. Tack Metha!
 
Idag har jag klippt gräsmattan för sista (?) gången. Jag har klippt lite grann i stort sett sen jag kom hem (hur många tunnland har vi egentligen?) och nu fick den jobbiga backen tills slut sin frisering.
 
Vi har också dammsugit lite varje dag - återigen hur många kvadratmeter disponerar vi?? - och snart har vi fått bort det mesta av grannens björk som invaderar varje skrymsle så fort vi har öppet någonstans.
Vi tar det med andra ord rätt lugnt. Kroppen säger enough och då är det bara att lyda, stänga av och pusta.
 
Äppelträden släpper nu också sina sista frukter så det mesta blir fallfrukt. Men jag plockar upp och försöker ta hand om det. Juicear och fryser in om jag hinner.
 
I går var jag och hämtade mina beställda rosor, Black Baccara och en ny sort som heter Osiria.

Liljekonvalj
Osiria, en väldoftande skönhet
Black Baccara. "Exklusiv ros för rabatt med stora blommor som påminner om rödsvart sammet! Blommar från slutet av juni till sent på hösten" står det. Det blir nog fint.
Jag köpte också några lökar av en narciss som heter Extravaganza. Hoppas rådjuren inte får smak på dom. Det sägs att de ratar narcisser och en viss sanning ligger det väl i det.
Narciss 'Extravaganza'

Allt detta har nu kommit i jorden idag. Så håller vi tummarna för en fin vår och härlig sommar nästa år. Man måste ju se framåt, eller hur?
 
I morgon kommer Richard och Henrik på middag och då äter vi  kött från Ejmunds gård (Gotland)
Inte för att Ejmunds behöver någon reklam, men jag klistrar ändå in lite från deras hemsida. Skall man äta kött någon gång så skall man äta BRA kött.
 
"Från Ejmunds Gård på Gotland kommer välsmakande och marmorerat nötkött direkt från den gotländska gården. Naturligt bete, lösgående biffrasdjur och kärlek och omsorg om djuren ger kött av högsta kvalitet. Djurens mat är fri från GMO, hormoner och antibiotika. 
Vi följer svenska föreskrifter och är dessutom certifierade av Svenskt Sigill. År 2012 blev vi även först i Sverige med deras utmärkelse klimatcertifierat nötkött."
Till det dricker vi ett ekologiskt vin som heter Mas Louise, som gulliga Jenny med familj var här och lämnade i går "för att sätta lite guld på tillvaron".

 
Jag blir så otroligt varm i hjärtat av tacksamhet för alla underbara människor som kommer i vår väg.
F.d grannen Maj var t ex och lämnade en otroligt vacker blomsteruppsättning till oss båda på Christers födelsedag.
För att inte tala om grannen Anneli som ständigt hör av sig på många vis och muntrar upp oss.
 
Cirkeldansen i kyrkan började i tisdags och jag gick dit, lite tveksam om jag skulle orka. Men det härliga gänget, omväxlande program med lite rörligare och sedan meditativa danser som vår duktiga danspedagog Eva Tarle satt ihop och därefter givande samtal, gör att man tankar lite ny energi. Sen var det väl bara naturligt att kroppen ville vila då jag kom hem.
 
I morgon kväll är det meditation en timme hos Eva och Björn. Det ser jag också fram emot.
 
Min IR-bastu går varm nästan varannan och jag svettas ut en massa skräp (?) och Iscadorsprutorna är jag duktig att ta. Jag fick ju åka till Vidarkliniken i Järna för att få receptet utskrivet. Sprutorna är dyra förstås och inte går det på högkostnadskort, men vad gör man inte?
 
Så livet rullar på för oss här i Mälarhöjden, precis som det skall vara.