torsdag 20 november 2014

November och spakväll med Maria Åkerbergs produkter


Okej, jag ger mig. November KAN vara vacker, fast solen envist gömmer sig bakom ett tjockt molntäcke.

Jag har precis kommit tillbaka från en själsstärkande promenad på Mösseberget.
"Latin moves" var inställd, så jag fick några timmars sammanhängande ledighet.

Dimman låg tät, det var alldeles stilla och tyst, sikten några meter. I dalen dansade älvorna, de uråldriga trädens kronor sträckte sig grafiskt mot himlen, där de inte försvann i diset.
Och vem tänder lamporna i berget och stenarna?
Mossan lyste guldgrönt i olika nyanser.

Jag fylldes av en otrolig skönhetsupplevelse och tacksamhet.

Jag brukar säga att man borde sätta en parentes runt november och/eller försöka resa till sydligare breddgrader en vecka för att tanka lite solljus.
Den här rehabiliteringen på Mösseberg har funkat minst lika bra. D-vitaminer får bli i pillerform i höst.

Jag har lite träningsvärk. Våra dagar är fyllda av diverse aktiviteter, core på pilatesboll var tuff och välgörande.
Men det ges också många tillfällen att stanna upp för reflektion, så själen hinner med och blir lite starkare.

Vi har lite sköna lugna meditativa rörelser varje morgon, en liten andaktsstund med diakonen i måndags efter lunch, ljusmeditation i söndags och i kväll (underbart), och i går kväll hade vi "Mys-spakväll".

Iklädda våra vita badrockar samlades vi i det inre sparummet och fick göra en ansiktsbehandling med Maria Åkerbergs produkter, peeling, chokladmask och face dream ansiktskräm som avslutning, gurkor på ögonen.
Med ny lyster i den lena mjuka hyn bytte vi rum till yttre sparummet. Där var det uppdukat med ost och kex. Inte socker, gluten eller kaseinfritt, så restaurangen hade fixat en salladsskål med avocado och en massa räkor till mig. Jag kände mig som en vinnare.

Några av oss avslöt kvällen med simtur i den 34-gradiga bassängen, massage i 36-gradiga bubbelpoolen och en liten stund både i den vanliga bastun och aromabastun.

På tal om min favorit Maria Åkerbergs produkter, så är jag så glad att jag tog med mig en uppsättning. Ibland duschar man tre gånger om dagen pga. gympapass eller simtur. Det tär på det skyddande fettlagret på huden och då krävs det bra produkter som ersättning.
Självklart har jag med mig en bytta av Biofoods ekologiska kokosfett till hud och tänder också. Plus att jag tar en tesked till D-vitaminpillret.

I morgon eftermiddag är det dags att ta tåget hem till Stockholm och det känns bara bra. Nu längtar jag efter att få krama min familj, trots att jag skiljs från ett härligt gäng med 14 medsystrar. Vi har bestämt oss att försöka hålla lite kontakt. Det blir bra.

1 kommentar:

  1. Det låter härligt men lite stressigt. Du beskriver naturen så fint. Välkommen hem!

    SvaraRadera