fredag 27 februari 2015

Leverrensning

Så var det dags för en leverrensning igen. Och jag gör det frivilligt...
Det tar ett dygn och man blir mycket matt, men det lär göra gott på sikt.
Man följer ett noga, timme för timme-program, som innehåller inmundigande av Epsomsalt med vatten och C-vitamin,  1 dl olivolja (inte kul) och pressad grapefrukt, mycket vila. (Enligt Hulda Clark, för den som är initierad.)
Jag började i går och är "off duty" några dagar framåt.
Dessförinnan har jag "zappat" varje dag med min lilla frekvensapparat.
Den kör jag för övrigt minst tre timmar om dagen i olika specialiserade program som jag har fått inprogrammerat. Här skall inte främmande mikrober - parasiter, bakterier och virus - få härja fritt.
I alla fall inte de som skadar mig och hjälper till med cancertillväxt. Jag har namn och bilder på flera av dem, t ex Fasciolopsis buski, Ascaris m fl.

I går på förmiddagen var jag först hos Metha, min duktiga massör. Jag hade med mig hampafröolja som hon masserade med. Det var underbart. Metha tyckte att det var oljan som gjorde jobbet den här gången - en viss överdrift förstås. Metha har ju magiska helande händer.
Att jag tog med mig min egna ekologiska hampaolja från Pukka var för att den sägs hjälpa till att driva ut gifter.
Så här står det också bl. a beträffande massage och hampaolja:

" Ett sätt att använda hampaolja är att massera in den i huden utvärtes. Det gör att huden berikas med alla de vitaminer, mineraler och fettsyror som huden behöver för att bli len och slät. Hampaolja är ett särskilt bra alternativ för dig med känslig hy eftersom oljan är mild och skonsam även mot torr och lättirriterad hud, speciellt mot atopisk eksem.
Det höga innehållet av omega-3 och omega-6  som finns i hampaolja bidrar till att reparera skadade hudceller och påskynda skapandet av nya friska celler i huden. Dessa fettsyror behövs för att cellerna i huden ska kunna bygga upp ett starkt skydd mot sol, vind, kyla och andra påfrestningar. Det som gör hampaoljan särskilt fördelaktigt jämfört med andra vegetabiliska oljor är att den innehåller den perfekta balansen mellan omega-3- och omega-6-fetter. Detta förhållande är 3:1 vilket innebär att det finns tre gånger så mycket omega-3 som omega-6 i oljan. Det är detta förhållande som finns naturligt i huden Det är dock inte enbart de nyttiga fettsyrorna i hampaoljan som gör huden lenare och slätare. Även själva appliceringen av oljan har en positiv effekt på huden. Genom att ta några droppar hampaolja på fingertopparna och försiktigt massera in oljan i ansiktet, eller på en annan del av kroppen, ökar blodtillförseln till det behandlade området vilket för bort toxiner och rengör huden på djupet. För att göra oljan lättare att arbeta med kan du värma upp den i handflatan genom att gnida händerna mot varandra innan du applicerar den. Hampaolja innehåller, förutom omega-3 och omega-6, även E-vitamin, D-vitamin, B1-vitamin samt zink och magnesium".

Så len och mjuk som en baby studsade jag hem från massagen.

I veckan var jag på provtagning på Vårdcentralen och på måndag skall jag till Radiumhemmet och träffa läkare igen. Men svaret från datortomografin har jag ju redan fått och doktorn kommer inte heller denna gång att kunna övertala mig att börja med cellgifter på nytt.
Och varför skulle hon göra det? Min kropp svarar ju så bra på allt jag gör själv, vilket jag är otroligt tacksam över, och bråkar inte det minsta med mig. Den vill dock att jag skall ta det lugnt och inte kräva för mycket av den. Ibland glömmer jag det och blir mycket trött. Tur man är pensionär och har tillgång till en skön fåtölj då.
Här skall njutas av våren, i stort som smått!
Jag har en hel del roligt att se fram emot.

fredag 20 februari 2015

Vårens under




Som i ett trollslag är gräsmattan grön, bara fläckvis med snö kvar. För någon dag sedan fick jag pulsa i snö ut till hönshuset, eftersom stigen var isbelagd. Nu ser vi snödroppar och vintergäckknoppar. De har bara väntat på att få sticka upp sina nosar och bidat sin tid under snön. Likaså tulpanbladen.
Tänk varje vår, är man lika förundrad. Trots att det börjar bli rätt många vårar man upplevt.
Några dagar med plusgrader och blåst, så har snön bara dunstat. Men vi som varit med några år vet också att vi ännu har flera snöväder och minusgrader att vänta. Om inte tiden är helt ur led.

Det har varit husvisning i holkarna, ett annat vårtecken, och som vanligt är det talgoxarna och blåmesarna som bjuder över varann. Lika spännande varje år för att se vem som vinner denna gång. Vi har holkar utanför köksfönstret och kan följa dramat.

Den här bilden fick jag av min syster Gunilla, som sände mig ett vårtecken från hennes trädgård i Visby. Tack Gunilla!  Mina vintergäck är ännu knoppar och vill ha lite mer solstrålar på sig.

Jag måste bara få klistra in en bild som Richard, sonen, sände mig och tyckte att det är tur att vissa hönor har det bättre än andra.
Jag tycker den är underbar. Stackars Henrietta. Man kan bli älskad utan att prestera.


onsdag 18 februari 2015

Schmansk healing

Wow, vilken upplevelse.
Jag känner mig så pigg och kaxig.
Jag kommer precis från ett möte med Lena Månstråle, schamansk healer. en otroligt klok och duktig kvinna. Hon bjöd på behandlingen "för jag måste lära mig ta emot och be om hjälp".
Vilken kärleksgåva! Tack älskade Lena!
Jag var tidvis i en sydamerikansk indiansk hydda och ljusa fåglar (?) flög från och omkring min hals. Hur spännande som helst, som i en dröm.
Jag vet förstås inte vad hon gjorde, men förstår att hon löste upp en massa blockeringar. Det kändes så äkta och bra. Jag fick en vacker sten som skall fortsätta hjälpa mig att öppna femte chakrat, där jag också sen tidigare vet att det är en trång seg passage, även om det blivit mycket bättre det senaste året.
Nu skall min själ få fortsätta blomma ut och hjälpa till att stärka kroppen. Jag skall släppa på kontrollen, göra roliga saker. Tillit, tillit. Tjohej!! <3 <3 <3

tisdag 17 februari 2015

Fem år

Idag den 17 februari är det precis fem år sedan jag fick mina första tydliga symptom på att allt inte stod rätt till och jag fick läkartid direkt. Dessvärre sa doktorn att det inte var någon fara och därför tog det ytterligare tre - fyra månader innan jag fick min diagnos, cervixcancer med metastaser i lymfknutarna. Behandlingarna började i juli.

Det har hänt otroligt mycket i mitt liv, framför allt i det inre livet, under dessa fem år. Jag tycker mycket mer om mig själv nu och tar hand om mig på ett helt annat sätt än jag gjorde tidigare.
När jag nu dessutom fick tillbaka cancern efter fyra år, trots att jag trodde att jag faktiskt var cancerfri, tar jag inte längre något för givet utan njuter av varje dag. Och gläds över livet och allt vackert vi har omkring oss. Vi är så privilegierade i vår del av världen och själv omges jag av kärlek och gemenskap. Kan man vara annat än tacksam då?
Jag har lärt mig så mycket om hälsa och hur jag kan hjälpa min kropp, och den tackar och tar emot.
Visserligen blev jag en aning besviken efter senaste datortomografin - men det var ju en marginell försämring och visst är det värt att fira. Något kommer vi att hitta på.

Idag skulle det också ha varit min fina svärmor Ullas 85-årsdag. Hon dog för 12 år sedan i en tuff blodcancersjukdom och var helt förgiftad mot slutet av alla cellgifter och kortison. Vi brukade undra om det var sjukdomen eller medicinerna som tog livet av henne. Allt i hennes kropp slogs ju ut. Jag har ofta haft henne i åtanke då jag själv skulle ta ställning om jag skulle genomgå en ny cytostatikabehandling eller inte. Jag är så glad över mitt beslut just nu.

Nu skall vi iväg och veckohandla på Kvantum.
Nej, det blir inga semlor, trots att det är fettisdagen idag. Vi avstår mer än gärna från vetemjöl, socker och mjölkprodukter. Tar då hellre ett glas rött ikväll med några mandlar.

onsdag 11 februari 2015

Lilla butiken

Idag blev det arbetsdag. Jag fick hem nya varor från Biofood.
Bland annat köpte jag Pukkas fina hampfröolja. När vi svenska cancerpatienter inte kan få cannabisolja, får man nöja sig med en släkting.
Hampaolja innehåller en massa nyttiga fetter, främst Omega 3 plus E-, D- och B1-vitamin, zink och magnesium. Man tar den som kosttillskott, ringlar över salladen eller häller lite i sin smoothie.
 Men den lär också vara enormt bra mot torr och känslig hy, atopiskt eksem och som hårinpackning. Kokosfettet, min andra favorit, har fått en konkurrent! Det skall bli spännande att prova.
Det var extrapris nu så därför slog jag till. Jag köpte flera flaskor och delar gärna med mig.


För övrigt har vi hackat is idag. Det är plus fem grader, men den hårdpackade isen på en del gångar  är inte lätt att få bort. Och på nätterna fryser smältvattnet fast igen. Sisyfos - men det är bra med lite kroppsarbete, en och annan muskel kanske poppar upp.

tisdag 10 februari 2015

I den härliga vårsolens glans



Idag blev det promenad åt andra hållet, längs med Pettersbergsvägen till Mälarhöjdsbadet.

Det var VÅR i luften!

Om du tar Drottningholmsbåten från Stadshuskajen och vill hälsa på mig, går du av vid denna brygga.



Mälarhöjdens friluftsteater i vinterdvala.


Vackra Lyran från 1867. Det byggdes av makarna Limnell. Numera är det populärt café.
På den tiden hölls det salong med dåtidens främste, såsom Jenny Lind, Gunnar Wennerberg, Victoria Benedictson, Carl Snoilsky, Kristina Nilsson Selma Lagerlöf, Ibsen m fl mfl. Det är många som dokumenterat att de varit på "Lyran"!


Lyran sedd från sjösidan.

Jag följde förstås Hälsans stig.
Undra på att man mår bra när man har så vackra omgivningar där man bor.


Så har jag kommit till det som kallas Sätraskogens naturreservat.



Portalen sedd från två olika håll.



Jag älskar det här "stenpartiet". Så mycket kraftfull energi när man går igenom portalen.



Om man går av vid den här bryggan har man en lång, men vacker, promenad hem till mig.





Så tyst och stilla. Inte en badande i sikte.



En liten vårbäck som porlar
Min gamla arbetsplats, DN-skrapan, skymtar i fjärran. Om jag längtar dit? Icke!



På väg hem längs med Pettersbergsvägen. Här har vi ännu telefonstolpar.
Det börjar blir sällsynt. Nästan lite pittoreskt i gatubilden.


Hemma igen där huset äntligen får bada i sol.

Det blev en ordentlig runda, trött och nöjd fick jag sätta mig och vila.
I kväll börjar Cirkeldansen i kyrkan, en blandning av rörelse, meditation och samtal. Perfekt!

lördag 7 februari 2015

Svaret

Jag ringde till min kontaktsjuksköterska på Radiumhemmet och hon var snäll skickade svaret till mig, eftersom jag inte har läkartid förrän i början av mars.

Så jag fick svaret från den senaste datortomografin med posten i går och det är i stort sett oförändrat mot tidigare.
Naturligtvis är det ett mycket glädjande besked och jag är otroligt glad och tacksam över det. Inga nytillkomna tumörer i thorax, buk eller avbildade skelettdelar.
Tumören uppe över nyckelbenet har dock fått en kompis, vilket inte var så kul. Lite besviken måste jag nog erkänna att jag blev.  Jag hade ju hoppats på att de skulle ha krympt eller helst försvunnit förstås. Men de är sega små rackare och ger sig inte i första hand. Men så länge de håller sig i schack och jag får må som jag gör, är det bara att gilla läget. Vem vet, de kanske ger upp i brist på näring så småningom?
Fast champagnen fick vänta. Tänk så bortskämd man blir. Jag mår ju bra!! Fast lite trött förstås.
Och egentligen är det ju fantastiskt med tanke på alternativet och prognosen. Så gläds med mig.

Jag läser just nu Medvetandet är starkare än mediciner av Lissa Rankin. "Vetenskapliga bevis för att du kan läka dig själv". Jag gillar hennes sätt att resonera, hon har samma synsätt som jag och lägger fram vetenskapliga bevis, läkare som hon är. Så bort med negativa tankar och besvikelse. Allt är ju precis så bra som det skall vara. Och jag känner en enorm tacksamhet till min kropp som jobbar på så bra.

Ljuset har återvänt och bara det gör att allt känns lite lättare. Säsongen har börjat och jag såg några kanotister idag på den isfria Mälaren, de  första entusiasterna.
Jag bifogar några bilder från dagens promenad.



 
 
 


Mälarhöjden klättrar uppför berget






Här bor nu hönan Sara alldeles ensam.
Hon har också blivit trött, vill förstås inte gå ut i snön utan sitter inne i värmen och saknar sin kompis Isa.


onsdag 4 februari 2015

Workshop med Master Yuantong Liu

Igår var jag på Spånga Friskvård och deltog i en workshop med min kinesiske qigongmästare Liu.
Det var en fullmatad dag med teori, meditation och healing.
Jag var totalt slut då jag kom hem. Det kan också bero på att jag är så ovan att ge mig iväg tidigt, före klockan 8 på morgonen och trängas på tunnelbana och pendeltåg. "Mitt i natten" som Christer brukar säga om allt före klockan 10.
Det var förstås oerhört givande, roligt att träffa både underbara Ming som har Spånga Friskvård (som jag ju nämner i min bok) och Liu som jag känt och tränat med i många år.
Vi avslöt dagen med individuell healing och det rensade upp en hel del i mitt inre.
Jag träffade också många oerhört trevliga personer, några nya bekantskaper och en del som jag känner sen tidigare.
Bland annat träffade jag Lena som hittills bara varit en Facebookvän och som jag skulle träffa live på en rehabkryssning i mars. Och så visade det sig att hon också var på workshopen i Spånga och var precis så trevlig som jag trott.
Här hemma hade snön vräkt ner och Christer hade jobbat på bra och fått bort det mesta från gångar och nerfart. Så skönt. Nu är det mycket vackert överallt med snötungda buskar.
Idag blev det promenad till biblioteket i Bredäng, men i morgon hoppas jag hinna med en skogpromenad.
F.ö. väntar jag på svar från senaste datortomografin.



Master Yuantong Liu




Ming Niku