torsdag 31 juli 2014

Låt energierna flöda

Nej, det är verkligen inte höst än, men nog hade jag lite höstkänsla i morse när jag gick ner och simmade. Bara 18 grader i luften, regnblöta stigar och små vågor i vattnet. Jag som nu vant mig vid 25 grader och spegelblank Mälaren.

I går var jag på en härlig magnet- och qiterapibehandling hos Fia Hobbs. Hon hjälpte mig "dra ut" de kladdiga negativa energierna från cancercellerna. Plus att vi hade en givande pratstund förstås. Fia var  med på den officiella invigningen av Arcadiakliniken och jag kunde berätta om min vistelse och erfarenheter därifrån som patient.

Så har min underbara systerdotter Maria och hennes familj varit här och hälsat på några dar. Så många härliga kramar och kärleksförklaringar som jag fått av döttrarna Hanna och Julia kommer jag att leva på länge. De åker hem idag igen och jag har passat på att rensa ut en del bijouterier och annat som jag aldrig använder men som var nya för dom och uppskattades mycket.
Gammalt skräp ligger bara och tar energi, de måste vara flöde i allt.
Jag har t o m varit uppe på vinden nu på morgonen och burit ner en stor sadel, som jag haft liggande där.
Eftersom Hanna är ridtjej kan hon ha den som "leksadel" i ladan. Hennes tindrande ögon och den tacksamhet hon visade var fantastiska då  hon provsatt på den. Såå härligt när gamla saker kommer till glädje på nytt.

I morgon blir det distanshealing med Lasse healer från Örebro.
OK du som tycker det låter flummigt, men vad vet man om universums energier? Det finns allt för mycket som vi inte kan förklara. Jag har blivit väldigt ödmjuk inför det "oförklarliga" under min sjukdomsresa.

måndag 28 juli 2014

Jag fortsätter med några bilder från vår utflykt till Kassel.
 
 
Utsikt över Kassel från Herkulesmonumentet, numera med på Unescos världsarvslista
 
 
 
Herkules nerifrån
 
Herkules bakifrån...
 
 Herkules på avstånd
 
 
 
Beviset att jag var där
 
Vackra hus i Kassel
 

 
 
 
 
 
Och till sist en bild från kurorkestern i parken.
 

Bilder från min Arcadiavistelse

 Har med möda lyckats (?) lägga in några bilder från min läkande vistelse i Tyskland.
Återkommer nog, om det funkar, med några bilder från Kassel-utflykten.


 Först några bilder från Bad Emstal, kurorten som ligger vackert i floden Ems dalgång.






Ingången till Arcadia Praxis Klinik  i Bad Emstal
(ombyggnad pågick än och planteringarna inte klara)






De trevliga och alltid glada flickorna i receptionen
 


 

 

 
 
Här ligger jag och får lokal hypertermi
 
 
 
Och får samtidigt C-vitamininfusion och syrgas.
 



Och här får jag helkroppshyptertermi
 
 


 
I det här rummet får man magnetterapi
 
 
Några bilder från den härliga parken
 
Min favoritläshörna, bland rosor, lavendel och nepeta
 

söndag 27 juli 2014

Iscador

Jag har nu fått tag på Iscador, mistelpreparatet.
Jag fick en tid på Vidarkliniken i Ytterjärna och Christer körde mig i värmen. Tack och lov för AC!

En trevlig läkare lyssnade på min sjukdomshistoria, tog kopia på utlåtandet från PET-scanningen och skrev ut receptet. Dessutom ville han gärna köpa min bok. Som sagt, en mycket trevlig läkare...
En sköterska, "specialist på portar" la om min port och allt såg så bra ut.

Vi fick åka till apotek i Järna, som träffande nog hette Misteln,  som hade medicinen på lager. Så nu kan jag "skjuta" på nytt (är inte så hemma på knarkarslang men visst heter det så?)

Jag har mått bra i värmen, går ner och simmar varje morgon och försöker hålla liv i en del av växtligheten. Det är framför allt tomaterna och det i växthuset, odlingslådorna och krukorna som jag vattnar. Gräsmattan skulle jag aldrig slösa dricksvatten på. Den brukar överleva, även om det knastrar när man går på det bruna gräset.
Men Christer har haft det tufft. Han vistas helst nere i källaren där det är svalare.

Men precis när jag skriver det här, kommer några regndroppar. Hopas, hoppas det håller i sig. Jag hörde också en åskknall. Det behövs nog en urladdning efter denna värme.

måndag 21 juli 2014

Denna dagen ett liv

En dag i Solweig Wessmans liv.
Nej, jag är inte så inspirerad Solzjenitsyn, trots att jag tidigare skrev blogg från Cancerkliniken och nu denna rubrik.
Vi har verkligen helt olika erfarenheter och litterära ambitioner.

En perfekt dag i mitt liv är som det var i helgen till exempel.

Jag vaknar utsövd halv åtta, solen skiner och jag dricker mitt citronvatten. På med baddräkten och ner till Mälaren för en kort simtur. Ja, jag tycker fortfarande det är kallt i vattnet. I termalbadet i Tyskland var det 34 grader och jag är ju lite frusen av mig.
Gnuggar mig ordentligt torr, särskilt njurtrakten, och går hem och dricker min gröna drink. Vad den innehåller återkommer jag till i ett senare inlägg.

Isa och Sara (mina hönor) har fått lite mat och får vara med mig ute och qigonga. De är så sällskapssjuka, inte så duktiga på qigong kanske, men väldigt närvarande i nuet.
Vi vattnar och rensar lite innan det är dags för min "grötfrukost" ute i solen. Sen får hönorna gå in igen och vila och putsa fjädrarna. De är numera två pigga pensionerade damer i menopausen, dvs de lägger inte ägg längre utan går bara omkring och är sällskapsdamer och njuter sitt otium.

Det börjar bli dags att väcka Christer och dricka förmiddagskaffe och läsa tidningen tillsammans på terrassen. Det är tyvärr bara möjligt på  helgerna då grannens stenarbetare har ledigt. På vardagarna kan vi inte vara där pga öronbedövande oljud och damm då de slipar stenar för att lägga tjusig stengård. Enligt basen kommer de att hålla på en månad till... De började i höstas. Trist att behöva sitta inne i köket när vädret är så vackert.

Vi sitter länge, läser och njuter av utsikt och tystnaden.
Vad skall vi då ha till lunch? Vad finns i kylen, frysen, planteringslådorna? Vad har vi för något som inte innehåller några kolhydrater? Det är en ny utmaning som husmor. Jag skall  hålla kollhydratfri kost, inga sockerarter och mycket bra fett, för att uppnå ketogenes. Jag skall inte göda mina cancerceller och vill givetvis inte gå ner vikt. Både Christer och jag är rätt tunna.
Det finns många bra LCHF-recept och i går "bakade" jag ett bröd i stekpannan med bara mandelmjöl, ägg, salt lite bakpulver och kokosfett. Snabbt och enkelt.

Lite trädgårdsarbete, vila. läsa, slumra i hammocken och det lider mot kvälls och ett glas rött ekovin med t ex avocado, getost, nötter, sallad, olivolja mm.

Ja, jag njuter av att jag får ha det så här bra och mår så bra. Hade jag börjat med cellgifterna, som enligt all expertis inte skulle bota mig, hade jag inte haft det så skönt.
Nu unnar jag mig det bästa, säger nej till det jag inte orkar och är väldigt snäll mot min kropp.

onsdag 16 juli 2014

Sommarlov

Ja, det kändes som att få sommarlov igår. Det var en befriande känsla då vi åkte från Radiumhemmet i Solna.
Jag träffade en ny läkare, en insiktsfull och förstående italienare med öppet sinnelag.

Jag visade honom på en studie som publicerats i april i år. I den hade 1191 kvinnor med samma återfallscancer som jag har, metastaserande cervixcancer, deltagit.
De hade fått den cytostatikabehandling som jag erbjuds och vilken f ö är den enda som man föreslår vid återfall av vår cancertyp. Där hade 42% svarat på behandlingen, f ö märktes ingen tumörminskning. Och det kan ju låta bra att nära hälften svarade på behandlingen. Dessvärre var överlevnadsgraden bland dom "lyckligt lottade" ändå bara mellan 5 och 12 månader - efter diagnos!  Och vilka månader sen... Inte mycket av livsglädje med de svåra biverkningarna.

Nej, med sån statistik i ryggen känns mitt beslut självklart. Jag är inte intresserad av att förlänga mitt liv med några ynka månader, dessutom månader av elände. JAG MÅR JU BRA!

Tyvärr kunde han inte skriva ut mistelpreparatet Iscador, som jag skall ge mig själv en spruta varje dag. Det ingick ju inte i min planerade cancerbehandling. Preparatet är numera godkänt i Sverige, har använts utomlands väldigt länge men ges bara på få platser här i Sverige.

Stilla förfrågan: Känner du någon läkare som kan skriva ut Iscador till mig? Jag började behandlingen med det preparatet i Tyskland och behöver fortsätta.

Så en annan viktig sak - du som eventuellt inte gillar mitt beslut, får gärna hålla det för dig själv. Jag tänker inte polemisera eller ödsla min energi på att försvara mig. Vad jag behöver är stöttning.
Det får jag till 100% av min familj och sanna vänner.

Min älskade syster Gunilla och hennes man Klasse kom i går från Gotland bara för att krama om mig.
Det blev mycket prat och mycket, kanske alltför mycket, trädgårdsarbete.
Trädgården skall ju vara terapi, men det är svårt att låta bli att hugga i. Nära tre veckors frånvaro mitt i sommaren märks, även om Christer gjort ett jättejobb med vattning, klippning av gräs osv.

måndag 14 juli 2014

Behandlingarna startat

 
 
-----------------------------
Den här låg kvar i utkast, är osäker på om den publicerats.
----------------------------------
 
 Resan till Bad Emstal gick utmärkt, men jag var ruskigt trött pga. sömnbrist. Sov säkert 14 timmar. Dessvärre är inte allt klart än, det är rätt kaotiskt och liknar mer en byggarbetsplats än en klinik. Men de flyttade hit för en vecka sedan och har officiell invigning den 26 juli. Det kommer att bli jättefint.
Bad Emstal är en gammal kurort där allt är uppbyggt med tanke på hälsa. Det finns ett termalbad här som jag skall besöka när jag hinner.
Idag har jag fått mina första behandlingar. Först givande samtal om synen på livet, på cancer och vad den vill säga oss.
Så har jag fått en timmes hypertemibehandling och samtidigt C-vitamininfusion i min nya venport.
Därefter en enkel magnetterapi.
Allt kändes bara bra, men visst blir jag trött efteråt.
Nu skall jag gå och äta middag,  cancerdiet, lite av en besvikelse hittills. Tycker  jag äter bättre hemma.
Men det hinner bli bättre det också.
Jag skriver på min platta, som lever sitt eget liv. Särskilt är den specialist på att särskriva ord. Ber om ursäkt om det slinker igenom tokigheter.

Nöjd patient

Att hålla igång en blogg kräver sin kvinna. Dels skall internet fungera, dels skall man ha tid att skriva och gärna även ha lite inspiration.
Så tro inte det värsta om det blir tyst några dar...

Att åka till Arcadiakliniken i Bad Emstal var nog det bästa jag kunde göra. Visst är det ruskigt dyrt, även om det är billigare än andra liknande kliniker utomlands.
Omgivningarna var fantastiskt vackra. Bad Emstal är en charmig byn i lilla floden Ems dalgång. Ett välbärgat område verkade det vara. Husen var stora och vackra, trädgårdarna minutiöst välskötta, oerhört bördigt och grönskande tack vare omväxlande sol och regn. Jag var bara nere i byn en gång och det var under helgen då vi var lediga.
Jag hoppas kunna lägga in några bilder så småningom.
Övrig ledig tid satt jag i rosenträdgården i parken och läste eller mediterade om vädret så tillät.

Personalen var så omhändertagande, kramiga och närvarande trots att de flyttat dit från Kassel bara en vecka innan jag kom och det fortfarande var rätt kaotiskt. Mycket låg fortfarande i flyttkartonger, internet la av, byggarbetare överallt, men behandlingarna fungerade utmärkt och det var inte svårt att hitta lugnet då.

Idag har jag varit på vårdcentralen och tagit blodprover och i morgon skall jag till Radiumhemmet och träffa läkare.
Men jag har bestämt mig och om det skall jag berätta senare.

söndag 13 juli 2014

Hemma igen

Bara en kortis.
Vi hade inte något internet de senaste dagarna, därför blev det inget blogginlägg.
Jag har nu lyckligen kommit hem och allt är så bra som det kan vara just nu.

Jag återkommer om några dagar när jag har "landat".

tisdag 8 juli 2014

Ingen sommarvärme

Nej, här har vi ingen sommarvärme nu. Regn igår och regn och kallt idag. Hoppas ni behåller lite värme tills jag kommer hem på söndag.
Dagarna går ruskigt fort. I går kväll var jag klubbad av trötthet. Det är klart att behandlingarna skall verka och kännas av.
Jag hade låga d-vtaminvärden och fick en dunderdos i spruta, jag har också börjat med mistel preparat som jag idag skall försöka ta själv (spruta), värmebehandlingar lokalt varje dag och helkropps i "vagga och tält" skall jag få min andra idag. Infusioner med c-vitamin var dag och ibland ozon också. Man tar ut 1dl blod ur kroppen, blandar med ozon och sprutar in igen för bättre syreupptagningsförmåga.

Samtalen är långa och ingående, högt och lågt. Psychoonkologi.

Men Metha Lindström vad jag saknade dig i går! Arcadias massör är sjuk och jag fick massage på termalbadet. Det var så dåligt så jag vill inte skriva om det. Tackar nej till massagen idag.

Jag har lånat en elektronisk boll som skall visa på andning och stress. Jag är jättedålig! Jag som har alla verktyg och lär andra att andas. Men kroppen har en inre stress - somt är gammalt från DN-kollapsen men sjukdomen är en pärs för kroppen.
Huvudvärk i dag på morgonen beror nog också på lågtrycket som lagt sig här. Ingen qigong i parken.
Men det vänder nog i slutet på veckan, tror jag som är en ständig optimist.

söndag 6 juli 2014

Herkules

Nu kan jag pricka av ännu ett världsarv, Herkules i Kassel finns med på UNESCOs världsarvslista.
Vi fyra på kliniken som mår rätt okej, hade en mycket trevlig utflykt idag med George från Arcadia. George är en sån person som alla företag önskar sig. Han fixar allt och på ett mycket trevligt sätt.
Vädret är fint och i eftermiddag har jag simmat i det mineralrika termalbadet.
I morgon börjar behandlingarna igen.

fredag 4 juli 2014

4 juli

Nej det blev inte mycket 4juli-firande med amerikanarna, Jenny och Jimmy. Men vi tog ett glas rött i alla fall "doctor's order". Och tyskarna på restaurangen blev ju glada, de vann tydligen matchen. Men vi satt ute och njöt i den varma sommarkvällen.
Dagarna går ruskigt fort och jag är rätt spak på kvällen. Kroppen gillar sängen.
I går var det infusion av ozon och c-vitamin plus lokal hypertermi.
Därefter härlig klangmassage.
På em samtal med dr Byttner och dr Saupe.
Fint väder men hann inte vara ute så mycket. Man passar på att sitta ute en stund om det blir väntan mellan behandlingarna. Vi har också fått massor att läsa och "läxor" att göra.
Idag var det 30 grader, det passar mig. Var färdig kl 16 och kunde sitta ute och läsa. Just nu "radical forgiveness"
av Colin c. Tipping. Kan rekommenderas.
För övrigt har jag fått min dagliga dos vitamin och hypertermi. Dessutom första sprutan med mistelpreparat. I fortsättningen är det meningen jag skall ge mig själv sprutan.
Samtal även idag, bland annat om bilden av mig själv jag ritat och mycket mera, som änglar t.ex.

Jag har även "basslat" med kaffelavemang flera gånger. Mycket kaffe på badrumsgolvet blev det. Talade för säkerhets skull om för städerskan att det var kaffe och inget annat...

I morgon är vi lediga och då har Jennifer och jag tänkt gå ner till byn.
På söndag blir det ev. utflykt.


onsdag 2 juli 2014

Prins utav Arkadien

Nej, prins utav Arkadien är jag inte, men nog känner jag mig som prinsessa på Arcadia.
Jag har nyss fått middagen serverad på rummet, efter en tre timmars lång sejour med helkroppshypertermi i en alldeles ny maskin. Jag svettades 80 ml plus eftersvettning. Hur många liter vatten jag drack, vet jag inte. Hela tiden satt en gullig sköterska och baddade ansiktet med kallt vatten och gav mig att dricka.
De har otroliga maskiner här.
Och personalen är bara så helt underbar. Trots ombyggnader och stress har de alltid tid att svara på frågor, med ett innerligt leende och ofta en kram.
Servicen är det verkligen inte fel på.
Och maten är numera toppen och helt anpassad till oss cancersjuka, dvs "low carb" och mycket genomtänkt.

Dagens aktiviteter har gått i ett. Vi har haft sol här, men hann inte vara ute så mycket.
Qigong, frukost, lokal hypertermi, c-vitamin infusion, magnetterapi,  genomgång av cancerdiet och vad som påverkar vad med dr Knoche, lunch, fortsatt samtal med dr Saupe och sen den långa helkroppstypertermin.
Nu är jag spak - och mycket ren. Både invändigt och utvändigt.

tisdag 1 juli 2014

Morgon i parken, stilla, sol, fågelsång, rosendoft och 50minuter qigong = en mycket bra start.
Därefter närande frukost - ja det blir bättre för var dag.
Thermalbadet hägrade. Dessvärre var det "PRO-möte", ett femtiotal äldre tyskar som köade för att komma in. Nåja, bassängerna var underbara med sitt varma mineralvatten och rejält dimensionerade så det räckte till oss alla. Man kunde även simma ut, vilket var skönt för solen sken.
Idag har jag fått lokal hyperterrmi, innerkroppen får en temperatur på 45grader. Det gillar inte cancercellerna. Inte alls obehagligt, jag somnade till flera gånger under den drygt timslånga behandlingen. Samtidigt fick jag dubbel dos av C-vitamin intravenöst.
Har även haft samtal med läkare. Tuffa beslut att fatta.
Min typ av cancer har inget belägg att det hjälper med cellgifter, tvärtom! Men det är det enda de har i Sverige att erbjuda.
Härlig middag med trevliga samtal med medpatienter piggar upp.