onsdag 31 december 2014

Gott Nytt År! Återblick och framtidstro.



När jag i början på sommaren, efter ett drygt halvårs jobbiga undersökningar, fick beskedet att cancern var tillbaka och spridd i lymfsystemet längs hela aorta, kändes det tröstlöst.
Jag trodde att jag trots allt blivit av med cancern för gott.
Det var en eländig, dyster prognos, dubbla cellgiftsbehandlingar planerades, jag fick en port inopererad, risken att njurarna skulle slås ut var stor och risken för återfall var så gott som 100-procentig. Men jag skulle i bästa fall få några extra månaders liv. Men vilket liv?

Jag var mycket ambivalent hur jag skulle göra. Jag beslöt att skjuta upp på cellgiftsbehandlingen och åka till Arcadiakliniken i Tyskland.

Där fick jag alternativa behandlingar som hypertermi, c-vitamininfusioner, ozonterapi, rätt kost, samtal osv  och peppades till att ha tilltro till min kropp och tillåta mig att ha ett så bra liv som möjligt så länge som möjligt.

Full av tillförsikt återvände jag hem, tackade nej till cellgiftsbehandlingen och har sedan dess läst mycket och gjort massor för att stärka kroppen och hjälpa mitt immunförsvar OCH JAG HAR MÅTT BRA HELA TIDEN.
Vid datortomografiundersökningarna visade det sig att tumörerna inte vuxit, vilket var en seger.

När jag gick i skogen idag fylldes jag av en sån enorm stark känsla av tacksamhet. Såå tacksam för året som gått.
Tacksam till min underbara kropp som jobbar så mycket hela tiden för att hela mig så gott det går, tacksam för alla underbara människor som kommer i min väg och stött och hjälpt mig med sina behandlingar.
Det är dumt att nämna några, så lätt att glömma någon, men jag vill ändå nämna Fia, Metha, Christian och framför allt min systerdotter Maria. Hon har inte för ett ögonblick trott att jag inte skulle klara av detta, hon har gett mig positiva bilder,  frekvensterapier och program som jag jobbar med varje dag. De parasiter och virus som invaderat min kropp har det väldigt besvärligt nu.

Och jag känner stor tacksamhet att jag har en så underbar familj. Sönerna, Richard och Henrik som ställer upp och hjälper oss med praktiska saker när de hinner och som jag gjorde en härlig roadtrip i USA tillsammans med i somras med ljuvliga minnen för livet, min man Christer,  som skjutsar mig till undersökningar och hela tiden finns i min närhet och som köpte IR-bastu till mig i julklapp i fjol. Denna IR-bastu som jag älskar, badar i varannan dag, den ger kroppen den värme, hypertermi, den behöver och för säkerhets skull  strålar jag lite extra på den ytliga stora tumör som jag känner.

Det är så kul då jag "går in i kroppen" och ser hur dessa stackars mobbade cancerceller först försöker vara tuffa och hålla emot försvarscellerna, men till slut ger vika och transformeras så de får vara med i gemenskapen och glädjen. De har gjort vad som krävdes men nu behövs de inte längre, i alla fall inte som cancerceller.
Jag har lärt mig att ta det lugnt, älska mig själv, leva här och nu, inte öda energi på saker som inte ger mig något, ge kroppen de näringsämnen den vill ha för att kunna jobba optimalt. Utan cancern hade jag nog varit en annan och mera prestationsinriktad person, sån som jag var tidigare.
Att lära mig att tillåta mig att vara älskad för den jag är och inte för vad jag gör, det tog dryga 60 år...

Jag ser framtiden an. Vi kan inte bromsa åldrandet och att bli vän med döden gör det också lättare att leva.
Men ännu vill jag vara med ett tag.
Så jag fram emot nästa år, med allt vad det innebär av glädje och sorg. Livet skall levas så länge vi finns i det här jordelivet.
Så önskar jag er alla, ni som gett mig så mycket hopp, alla positiva tankar ni sänder, från mitt hjärta ett riktigt
GOTT NYTT ÅR med mycket kärlek, glädje och god hälsa.


lördag 20 december 2014

Julhälsning och massageadress


Årets näst mörkaste dag? Icke!
Idag har jag sett en lysande decembersol och blå himmel.
Jag var tvungen att gå min runda medan "quinoa-man-tager-vad-man-haver-brödet" och grönkålsstrudeln (recept från tidningen Hälsa), stod i ugnen.

I onsdags när vi åkte och handlade for vi iväg i mörkt höstväder och när vi kom ut från Kvantum var bilen täckt med flera centimeter blöt snö som måste borstas av och vi åkte hem genom ett vackert nytt vinterlandskap med snötyngda träd och buskar. Så snabbt årstidsskifte.
Snön låg kvar följande dag, men vi hann aldrig skotta, bara sopa lite på trappan.
Men det blir väl flera tillfällen, får man hoppas...
Nu är det grönt och milt igen.

Veckan har för övrigt präglats av "kundkontakter", härliga möten med goda vänner som shoppat loss hos mig inför julen. Det är mycket socialt och trevligt att ha en liten butik.
Men sen måste jag vila.
Jag är  inte van att prata så mycket och jag kan ju inte låta bli, har väl uppdämt behov, men jag blir så trött efteråt. Christer hör ju knappt något så vi har det normalt väldigt tyst och skönt här hemma.

Jag lovade återkomma med adress till min duktiga massör Metha Lindström.
Hennes företag heter Methamorphos och hon har mottagningar både på Klubbacken 57, här i Mälarhöjden,  på Salong Change, i Bergshamra Centrum och Bangårdsgatan 6, i Norrtälje.

Hon har en rik repertoar som  stresshantering, samtal, råd, föreläsningar, kurser, chakraflödesmassage- och balansering, klassisk massage, ansiktszonterapi, metamorfos, reiki-healing, muskulering, grunder i bindvävsmassage, fotzonterapi, Rosenterapi m m.

Så ni förstår att jag är i goda händer.

Enklast når du henne via e-post
methalindstrom@hotmail.com
eller telefon 076-214 74 13

I går var Henrik här och levererade  julgran och Richard tar med sig all julmat på julafton. Vi är så bortskämda med så fina söner. Det är bara att tacka och ta emot.

I torsdagskväll tog jag ett varmbad med epsomsalt - och så bastu också förstås.
Huden har  en fantastisk förmåga att suga upp saker - det är därför jag är så noga med att bara använda ekologiska hudartiklar. Bästa sättet att få i sig magnesium är att ta ett varmt bad med några deciliter epsomsalt i. Sulfaterna i magnesiumsulfat hjälper till att få ut avfall och toxiner ur cellerna och lindrar om du har muskelvärk.
Det låter väl bra?
Man gör vad man kan och det var bra mycket behagligare än lever- och tarmrensningskuren.
Jag älskar varmbad och bastu.

Jag vet inte om jag hinner få iväg någon mer hälsning  via bloggen före jul.
Dagarna går fort - även om de inte längre kortas minut för minut.
Så för säkerhets skull sänder jag en förhoppning att du får en riktigt skön julhelg tillsammans med dom du helst umgås med, synda lite lagom med god julmat och njut av stilla dagar.GOD JUL!!





 


 

 
 


fredag 12 december 2014

Julstädning, inre och yttre och bilder från min promenad i min närhet.


 
Julstädning av de inre organen med hjälp av Hulda Clarks program.

Nu har jag druckit 1 1/2 dl vatten med Epsonsalt och ikväll börjar stora reningskuren. Jag kommer eventuellt att berätta mer om det senare. Det handlar om att rensa levern och tarmarna. Man vet aldrig vad som kommer ut och om det lämpar sig i skrift.

När jag skulle hämta en karaff  som jag skulle ha till min blandning och som stod ovanför köksskåpen, såg jag till min förskräckelse att där var fruktansvärt smutsigt. Så det blev att plocka ner allt därifrån. Som tur var stod Christer just då och diskade och fick ta med en hel del som inte går att köra i maskin. Så blev det julstädat ovan köksskåpen också. Tur man ännu är ung och pigg och kan balansera på stolar och bänkar.

I fredags var jag på massage hos bästa Metha. Det är flera som undrat var man hittar denna duktiga massör och jag återkommer senare med information. Jag vill kolla med Metha så att det blir rätt.

I lördags var det en fantastisk fullmåne och då gjorde jag Fullmåneqigongen som håller på en hel timme. Bra utrensning och balanserande det också.

Jag måste tipsa er alla om att köpa hem grönkål nu när det finns gott om färsk ekologisk sådan i affärerna. Jag gör jättegod soppa, torkar i ugn med olivolja och himalayasalt och kör i mixer till gröna drinkar.

Så har jag fått hem nya varor till "Lilla butiken". Det blev alldeles för mycket jobb, men jag kan ju inte låta bli att "leka affär". Jag tycker så mycket om mina ekologiska produkter och vill alltid ha dem hemma. Och skall man få bra priser, måste man köpa storpack. Så mitt lilla företag lever, även om jag är pensionär och en rätt krasslig sådan - åtminstone på papperet.

Idag tankade jag ny energi ute på min runda, som jag går nästan dagligen. Jag tog med kameran, så jag kan lägga in lite bilder från vackra Mälarhöjden.
Jag är såå privilegierad som har så vacker natur runt hörnet, skog, berg, sjö.

Carl Michael Bellmans syster bodde i närheten och han var ofta på besök här och inspirerades av den vackra miljön.
Först några bilder från Klubbensborg, "Klubben" som  Bellman sa.


Tornvillan med Värdshuset Klubben till häger



 
Värdshuset Klubben
Fader Höks krog
 

Här skymtar man Tornvillan bakom grenverket
 
Med lite fantasi ser man hur krokodilen kravlar sig upp på land

 

Jag har för mig att det är Nockebybron man ser i gattet.
(Om det är fel får jag väl lägga till en rättelse nästa gång)

Stora Essingen, Rotholmen och Lindholmen

Solviksbadet på Brommasidan


Så har vi en fin välskött 4H-gård i Eolshäll, med hästar, får, höns, kaniner, fjällkor.
Jag bor på landet, fast så nära stan.
 





Bellmanskällan med medaljong av Sergel.
"Här"(?) vilade Bellman.
Och nu är jag nästan hemma.
 





Det här är "hemma på min gata i stan" som Stina i Saltkråkan sa.
Home sweet home, nr 36 till höger.

Och till sist ett självporträtt...(?), Höst/Vintersol.
 


 

onsdag 3 december 2014

Radiumhemmet, qigong och höns

Jag har precis kommit in från min qigonghörna. Tänk att det fortfarande är så milt och snöfritt att jag kan stå ute och qigonga. Det känns bra för lungorna att få byta ut nattluften.

Mina höns är med mig tankar lite qi. När jag gett dom mat och vatten och gjort rent, får de följa med mig ut i hela trädgården De går omkring så förnöjsamt och pickar lite i det fina gruset, tuggar på ett grässtrå och krafsar bland löven.
Sara, som är den  pratsamma av dom, kacklar eller kluckar lite lågmält och harmoniskt. Isa, den andra hönan, är mera tystlåten. De har blivit mera "mammiga" och de går helst närmast mig, så jag nästan trampar på dom. När jag gör "wall squat", knäböj mot vägg, måste jag kolla bakåt så jag inte sätter mig på dom.
Ett trevligt sällskap, även om de nu av åldersskäl har slutat lägga ägg.
Några rådjur passerade trädgården då vi var på väg tillbaka till hönsgården. Tur att det inte var räven denna gång.
Ja, sånt är livet på "landet" här i Mälarhöjden.

I måndags var jag på återbesök på Radiumhemmet. Min läkare kunde bara bekräfta vad jag tidigare fått besked om, att svaret från den senaste datortomografin (i oktober) var i stort sett oförändrat från undersökningen i augusti. "Så vi avvaktar tills vidare med nya cellgifter". Något annat fanns inte heller på min karta.
Hon tyckte också det var roligt att jag mådde så bra. Och det tycker vi alla. Men jag  FÅR vara trött och lite lat om jag känner för det. Kroppen behöver mycket vila - och aktiviteter förstås i lagom mängd.

Jag tar mina iscadorsprutor, äter en massa kosttillskott, kör frekvensterapi varje dag, IR-bastu varannan dag och har nu gått igenom Hulda Clarks kroppsrening för lever, njurar och matsmältning.
Mina tumörer lever ett tufft liv.

onsdag 26 november 2014

Mozart, bastu och Falköping


Jag har just klivit ur min kära IR-bastu och känner mig renad både utvärtes och invärtes.

Medan värmen och IR-strålarna förhoppningsvis gjorde sitt för att öppna upp och krympa tumörerna - cancerceller trivs inte i värme- lyssnade jag på Mozart.

Don Campbell, som skrivit boken Mozarteffekten, har satt ihop en samling Mozartstycken på en CD jag som skaffat.
Det var underbart att lyssna till de sprittande tonerna, jag riktigt kände hur de friska försvarscellerna  fick ny energi och tog sig an sitt jobb med förnyad kraft.
Tack Jeff för ditt tips!

Efter jag stresskraschat på DN för snart 10 år sedan, har jag knappt kunnat lyssna på musik. Jag blev otroligt ljudkänslig och ville bara ha tyst omkring mig. Nu har äntligen hörselsinnet läkts något och jag kan ta in musiken igen, åtminstone i små portioner. Ett steg i taget.
Kanske har jag hittat ytterligare ett redskap för att stärka kroppen?

Idag gick jag till Axelsbergs vårdcentral för provtagning, väntetid en timme i fullsatt väntrum med hostande barn och vinterkräksjukan runt hörnet. Nåja, jag har ju "renat" mig nu så det skall väl gå bra.
På vägen hem gick jag genom skogen och korsade fotbollsplanen. Det var tur att det inte var match - ja inte för att jag gick där - ty dimman låg så tät att i mitten av planen såg man inget mål åt något håll. November + dimma = sant.
Och i skogen var det så tyst och stilla. Försöker hitta en synonym till magiskt som börjar låta lite klyschigt. Förtrollande?
Jag säger som en kompis sa när orden inte räckte till och känslorna tog överhand: Snyggt!

Jag avslutar med lite bilder från Falköping och rehabcentret Mösseberg. Där var det också mycket snyggt. ;)




Mössebergs kurhotell, gamla delen


En del av hotellet sett från parken


En del av det stora kurhotellskomplexet


Min balkong på andra våningen i hörnet.







Utsikt från min balkong


Snickarglädje i Mössebergsparken

"Öfverläkarens" och "kamrerarens" hus


Här kommer några bilder från djurparken en bit från hotellet




Stolta Appenzellers. De skulle skrämma slag på mina hönor.




Han klarar sig nog den 27 november (Thanksgiving)




Roliga ankor



 

Vackra hjortar



Stilig kronhjort med imponerande horn, dessvärre lite långt bort.
Han låg i som en bäver. Kolla trädstammen.

 

En liten hamster tittar fram
 
Och till sist några vyer från promenaden, berget och Falköping
 
 
 
Och det gick bara uppåt, uppåt


Bergakungen hade stängt dörren

 

Så  här skulle utsikten vara




Och så  här var utsikten de flesta dagar

 

Utsiktstornet på toppen.
Dessvärre stängt för säsongen, men det gjorde nog inte så mycket pga. dimman.

 

En del av torget i Falköping

Osterian, där jag köpte hem några kilo god ost från Falbygden,
som åtminstone har varit kotätast i landet.

Den gamla medeltidskyrkan S:t Olof

 


måndag 24 november 2014

Hemma igen efter rehab

Ja, nu börjar jag så smått landa igen efter min vistelse på Mösseberg.

Jag var otroligt trött då jag kom hem. Hade jag pressat kroppen för mycket? Hade det varit för många tider att passa? Jag var ju van att ta det mesta i min egen takt och se till att immunförsvaret fick bästa möjliga chans att jobba på alla tumörer.
Men det var ju så lyxigt att vara där!
Bara att komma ner till matsalen till vackert dukade bord, trerätters måltider två gånger om dagen, härlig frukostbuffé och kvällsmacka. I regel fanns det något som passade min cancerdiet och köket försökte anpassa sig efter mina behov. Det var framför allt socker och gluten som jag kunde avstå ifrån.
Dessutom städat, bäddat  och rena handdukar varje dag.
Möjlighet till promenader i vacker miljö, även lugna meditativa aktiviteter och trevliga samtal.
Men tågresorna och novembermörkret tär väl på krafterna också.

Jag kom hem fredag kväll. Henrik stod på perrongen och kom upp på tågets andra våning där jag satt och bar ner min väska och lotsade mig till Christer som väntade vid bilen. Oj vad jag längtat efter deras kramar.
Sen var han här även på lördagen och på söndagen kom Richard och kramade och piggade upp oss.

I lördags var jag på apoteket i Axelsberg.
Jag hade fått recept på Helixor (finns med i Fass, tillåtet i Sverige således), samma som Iscador, av läkaren på Santa Monica. Efter någon timmes sökning i alla databaser kunde receptarien konstatera att det gick inte att beställa!
Nu måste jag börja om från början igen och få ett nytt recept. Pust och stön!
Dessutom fanns vare sig sprutor eller kanyler på lager. Har beställt och kan förhoppningsvis få kanyler i Axelsberg i slutet av veckan och sprutor på Karolinska på måndag.
Det går inte på räls att vara sjuk och ta eget ansvar.

I går kväll kunde jag äntligen bada i min älskade IR-bastu. Så helande och renande.

Och i lördags kunde jag fortfarande plocka lite grönt i trädgården, morötter och rödbetor med blast och persilja från odlingslådorna, mynta och citronmeliss i trädgårdslandet. Tillsammans med grönkål som Christer köpt, citron, egna äpplen och ingefära kunde jag mixa ihop den gröna smoothien jag mår så bra av. Sen lägger jag i pulver av blåbär, kelp, spironella, gurkmeja, MSM, shiitake, vetegräs, ingefära och kanske något mer jag glömt.
Och till det gröt bestående av havregryn och hirsflingor som jag kokar i rätt mycket vatten, mixar hela linfrön och sesamfrön med skal, lite kokosflingor, en sked kokosfett och massor av bär av olika slag. Allt ekologiskt förstås.
Nu är jag hemma igen. Kroppen gläds.

I söndags hade vi faktiskt någon timmes sol mitt på dagen!!! Och jag gick min lilla runda i skogen vid vattnet. Här är ju också så fantastiskt fint.

Hönsen och Christer har klarat sig bra under min frånvaro, men de tycker inte heller om novembermörkret. Det gäller bara att uthärda.

Nu skall jag ner och göra grönkålssoppa till Christer och mig.
Förhoppningsvis blir vi lite piggare då.

Eventuellt kommer det så småningom några bilder från Falköping.

torsdag 20 november 2014

November och spakväll med Maria Åkerbergs produkter


Okej, jag ger mig. November KAN vara vacker, fast solen envist gömmer sig bakom ett tjockt molntäcke.

Jag har precis kommit tillbaka från en själsstärkande promenad på Mösseberget.
"Latin moves" var inställd, så jag fick några timmars sammanhängande ledighet.

Dimman låg tät, det var alldeles stilla och tyst, sikten några meter. I dalen dansade älvorna, de uråldriga trädens kronor sträckte sig grafiskt mot himlen, där de inte försvann i diset.
Och vem tänder lamporna i berget och stenarna?
Mossan lyste guldgrönt i olika nyanser.

Jag fylldes av en otrolig skönhetsupplevelse och tacksamhet.

Jag brukar säga att man borde sätta en parentes runt november och/eller försöka resa till sydligare breddgrader en vecka för att tanka lite solljus.
Den här rehabiliteringen på Mösseberg har funkat minst lika bra. D-vitaminer får bli i pillerform i höst.

Jag har lite träningsvärk. Våra dagar är fyllda av diverse aktiviteter, core på pilatesboll var tuff och välgörande.
Men det ges också många tillfällen att stanna upp för reflektion, så själen hinner med och blir lite starkare.

Vi har lite sköna lugna meditativa rörelser varje morgon, en liten andaktsstund med diakonen i måndags efter lunch, ljusmeditation i söndags och i kväll (underbart), och i går kväll hade vi "Mys-spakväll".

Iklädda våra vita badrockar samlades vi i det inre sparummet och fick göra en ansiktsbehandling med Maria Åkerbergs produkter, peeling, chokladmask och face dream ansiktskräm som avslutning, gurkor på ögonen.
Med ny lyster i den lena mjuka hyn bytte vi rum till yttre sparummet. Där var det uppdukat med ost och kex. Inte socker, gluten eller kaseinfritt, så restaurangen hade fixat en salladsskål med avocado och en massa räkor till mig. Jag kände mig som en vinnare.

Några av oss avslöt kvällen med simtur i den 34-gradiga bassängen, massage i 36-gradiga bubbelpoolen och en liten stund både i den vanliga bastun och aromabastun.

På tal om min favorit Maria Åkerbergs produkter, så är jag så glad att jag tog med mig en uppsättning. Ibland duschar man tre gånger om dagen pga. gympapass eller simtur. Det tär på det skyddande fettlagret på huden och då krävs det bra produkter som ersättning.
Självklart har jag med mig en bytta av Biofoods ekologiska kokosfett till hud och tänder också. Plus att jag tar en tesked till D-vitaminpillret.

I morgon eftermiddag är det dags att ta tåget hem till Stockholm och det känns bara bra. Nu längtar jag efter att få krama min familj, trots att jag skiljs från ett härligt gäng med 14 medsystrar. Vi har bestämt oss att försöka hålla lite kontakt. Det blir bra.

söndag 16 november 2014

Helgledigt

Det kändes härligt i fredagskväll att vi nu var "lediga " några dar, framför allt har vi inte så många tider att passa. Även om man kan välja mycket själv, vill åtminstone jag gärna testa det som erbjuds.

I går lördag var jag ute och gick i tre timmar.
Jag var nere på stan och såg Stora Torget, där Richard sålde lotter för 20 år sen - minns du? - , jag gick in i den gamla kyrkan från 1200-talet där en kör övade, jag shoppade lite och fortsatte min promenad på den gamla pilgrimsvägen på St Olofsgatan. Så småningom kom jag till osterian, Falbygdens stora ostfabrik.
Där köpte jag några ostar att ta med hem, som kommer att passa bra på julbordet.
Jag träffade några kompisar som också var där och handlade, men de skulle sen fortsätta åt andra hållet.
Jag travade vidare mot Mösseberg, var inne i den moderna Mössebergskyrkan innan jag äntligen nådde kurhotellet.
Mycket nöjd och tacksam för att jag orkade och för allt jag sett. Nu behöver jag inte känna att jag har något ogjort här i Falköping.
Vi hade gemensam fika  på eftermiddagen och på kvällen hade vi bokat bord till a la carte-middag.
Jag åt rökt makrill på fröknäcke med blomkålspure och kungsflundra med skaldjurssås och röstade grönsaker.
Plus ett glas vin. Allt var himmelskt gott och vi hade härliga samtal, om stort och smått, glädje och sorger och många fniss.

Idag har jag varit ute och gått i parken i ett par timmar, och hälsat på djuren på Mössebergs lilla zoo: roliga höns, kalkoner, gäss, ankor, hästar, getter, grisar, hamstrar och kor.
Hade vädret varit bättre hade utsikten varit vidunderlig ner över stan och blånande höga berg i fjärran
Mörkret faller fort och solen glömde att gå upp i dag också.
I kväll har vi ljusmeditation i St Eriks kapell i källaren här på hotellet. Det blir nog bra.
Nu skall jag köra lite frekvensterapi.




fredag 14 november 2014

Tredje bloggen från Falköping

Aktiviteter och vila.
Ja, vad gör jag hela dagarna i Falköping?
Hittills har mycket tid gått åt till behandlingarna på Santa Monica, men i eftermiddag fick jag de sista där.

Den lokala värmebehandlingen på översta tumören tar en dryg timme och jag somnar ovillkorligt varje gång.
Samtidigt får jag intravenös dropp med c-vitamin. Droppet tar ett par timmar och bussarna går rätt sällan. Svårt att få ihop schemat. Jag har fått skjuts tillbaka varje gång av snälla Camilla.

Nu åker hon och Lydia tillbaka till Polen några veckor och kan inte ge mig flera behandlingar.

Men vi har mycket att göra här på Mösseberg.
Varje morgon klockan 8, efter frukost, har vi haft någon lugn aktivitet, den har fått ersätta min qigong.
Som t .ex. AI Chi i bassängen, Do in massage, Sköna rörelser.
Sen brukar det vara något intressant föredrag, såsom krishantering , lymfskola eller kostföreläsning.
Så har vi obligatorisk träning i gymmet tre dagar i veckan med maskiner, pilatesbollar, gummiband etc.

Alla jobbar individuellt, vi har alla olika förutsättningar och ork.

Nästa vecka får vi nytt program.
De tre måltiderna tar tid, eftersom vi pratar mycket och rätterna är många. God soppa varje lunch, förutom rikligt och vackert upplagt grönsaksbuffe och två varmrätter, till middagen även dessert. Jag får specialmenu utan socker och gluten.
Nu hoppas jag på lite utomhus vistelse och dagsljus.
Vädret består av många blöta nyanser sv grått.

Jag har nu simmat och badat i både aromabastu och vanlig bastu.

Skall kolla lite på TV och köra några frekvensprogram  från min lilla dosa.
Då håller man i två stavar och kan inte skriva.
That's all for tonight, folks.

tisdag 11 november 2014

Santa Monica

Gårdagen, måndag, var en fullmatad dag.
Jag hängde på låset till frukostmatsalen klockan 7.
Jag hade sovit oroligt och hade kvar tågrörelserna i kroppen.
Klockan i rummet hade sommartid, så jag fick en timme över till dusch och qigong.
Härlig frukostbuffe.
8.30 hade jag inskrivningssamtal med syster Märit, ett mycket positivt möte.
10.00 var det informationsmöte med trevliga syster Elise och vi fick våra scheman för gruppaktiviteter. Man kan och skall förstås inte gå på allt, men det är ett härligt smörgåsbord de erbjuder.
Efter lunchen gick jag en promenad i duggregn. Jag måste kolla varifrån bussen går in till stan.
Därefter träffade jag sjukgymnasten Michael för inskrivning och samtal.
Samtidigt pågick instruktioner av gymmaskinerna, inget jag har sysslat med. Kommer inte att hänga där så mycket, tror jag.
Efter middagen hade jag läkartid klockan 19!
Hade ett bra samtal med dr Mats. Han höll med om att jag gjort ett bra val beträffande chemo i detta läge.
Jag simmade några längder i den varma poolen, kollade bastun, men var för trött för några ansträngningar.
Jo förresten, Birgitta, jag hann se intervjun med Kim också, vilket jag är glad över. Tack för att du påminde.

Idag har jag varit på Santa Monica här i Falköping.
Santa Monica ger  komplementärmedicinska behandlingar och jobbar lite som Arcadia, fast i mindre skala och efter svenska förhållanden och bestämmelser.
Efter samtal med dr Ilga, som läst hela min journal och prov resultat, fick jag lokal hypertermi på den övre tumören ovan nyckelbenet i en timme och c-vitamininfusiondropp, 30 gram under 1 1/2 timme. Behandlingen avslöts med rektal syreterapi.
Duktig rar svensktalande personal från Polen i fina lokaler.
Jag skall tillbaka i morgon och följande dagar denna vecka om vi får ihop det med mitt andra schema.
Nästa vecka är det så gott som stängt där. Då jobbar många av dom i Polen, mest med svenska patienter.
Doktor Ilga gillade allt jag gjorde för att stärka mig, såsom frekvensterapi, Hulda Clarks tarmprogram, magnetmadrass, maten,  kosttillskott, Iscador etc.etc.
Hon kände Henning Saupe mycket väl och skulle kontakta honom om mina behandlingar.
Den här världen är inte så stor och Henning är känd bland de flesta seriösa alternativterapeuter.

I eftermiddag skall jag på sjukgymnastik, men halvtimmen jag skulle haft enskilt med sjukgymnasten direkt efter lunch, skippade vi. Han tyckte jag behövde vila efter behandlingar och inte jobba direkt efter maten. Klok man.
Så då hann jag skriva denna blogg.

måndag 10 november 2014

Mösseberg.

På min hälsoresa har jag nu kommit till Falköping och anrika  kurhotellet Mösseberg från 1907.
Här skall jag nu få 12 dagars rehab i vacker miljö.
Det är ett digert program och jag kommer att uppdatera när jag hinner.
Bra närodlad mat, om än inte ekologisk tyvärr. Jag hittar alltid något på buff'en som passar mig. Har bett om gluten, socker- och mjölkfri kost.

Skall nu på infomöte.

torsdag 6 november 2014

Beskedet, Gotland och 30 år

Beskedet, en tur till Gotland och sen Hälsomässan i Älvsjö.


Oj, nu har jag egentligen mycket att skriva, men hjärnan är trött.

Efter många telefonsamtal till Radiumhemmet har jag nu äntligen fått besked från senaste datortomografin. Det har ju varit höstlov och forskningsdagar så butiken var mer eller mindre stängd där...
Min snälla kontaktsköterska letade i måndags i doktorns låda och fann beskedet, som hon ju inte får tala om. Det är ju bara läkare som får lämna besked.
Hon skulle meddela doktorn att hon tagit kopia och skickar till mig, vilket jag fick idag. Men eftersom hon visste att jag så gärna ville veta och det skulle dröja ytterligare innan doktorn kunde ta kontakt sa hon två korta ord i förtroende.
Så en timme innan jag skulle ta flyget till Visby i måndags ringde sköterskan och sa att slutklämmen var
"STABLE DISEASE"!!
Jag blev överlycklig - det måste ju betyda att cancern inte spritt sig ytterligare eller vuxit utan hållit sig till de tidigare områdena. Jag kramade Christer och grät av lycka.
 
Henrik och jag tog flyget till Gotland och kunde meddela de glada nyheterna - även om jag inte fått skriftligt på det och inte visste innehållet i detalj, tyckte vi ändå att det var så glädjande och värt att fira.
Gunilla, min syster, hämtade en flaska äkta champagne i källaren och vi skålade och de sjöng "ja må hon leva uti hundrade år".

Henrik kramar om sin glada mamma.
Och som sagt, idag kom kuvertet från KS. Citerar lite grann  med lite försvenskningar:
"Oförändrat finns en 10 mm stor körtel med cancerceller i gropen ovan nyckelbenet, oförändrat förmodligen godartade cystor i levern, oförändrat körtelkonglumerat, kluster av cancerceller i lymfkörtlar i njurhöjd, den största ca 13 mm. Bedömning: Stable disease"
Det kan tyckas mycket, men jag är jätteglad att det fortfarande är oförändrat. Det är ju mitt första mål.
Jag mår ju bra och lider inte av dom. Mer än lite trötthet förstås. Men de värker och bråkar inte.
Nu skall jag jobba på att stärka immunförsvaret ytterligare och lösa upp dom!
 
På Gotland fick jag nämligen Frekvensterapi i tre dagar av min oerhört duktiga systerdotter Maria.
Hon (nästan) försakade hem och familj och gav all sin tid till mig. Vilken kärleksgåva!
Henrik tog hand om barnen och deras kusiner.

Henrik blev mycket populär bland sina kusinbarn.



Här får jag frekvensterapi av Maria

 
Vad frekvensterapi är hinner jag inte förklara nu, men det känns mycket bra och jag har nu själv skaffat en liten apparat så jag kan behandla mig själv. Den skall hjälpa mig att få bort oönskade parasiter, bakterier och virus.
 
Henrik skannas av så man ser vad som skall behandlas.
 
Idag torsdag har jag varit på Hälsomässan i Älvsjö, intressant som alltid. Bland annat lyssnade jag på ett mycket bra föredrag av Maria Åkerberg.
Så måste jag ju berätta att jag fick min biologiska ålder skannad.
Resultatet blev 30 år!!! Inte illa för en cancersjuk 67,5-åring, eller hur?

torsdag 30 oktober 2014

Inget besked än

Nej, jag har ännu inte fått något besked från senaste datortomografin.
Det skulle ta en vecka sa de på Ersta. Jag ringde min kontaktsköterska på Radiumhemmet i fredags, men då hade det ännu inte kommit något som hon kunde se. Men hon lovade bevaka så att jag snarast skulle få veta hur det såg ut.
Nu har det snart gått ytterligare en vecka - tur att man har tålamod...
Ormen långe i svensk sjukvård. Det tar tid från huvud till svans.

I går var jag på Människans resurser på Hälsoanalys. En genomskanning av kroppen, E.I.S undersökning, Elektro-Interstitiell skanning.
Jag fick ett nio sidor långt dokument vad den visade.
Det mest alarmerande var alldeles för hög vätskenivå av intracellulärt vatten, vilket gör att jag har svårt att tillgodogöra mig alla näringsämnen jag petar i mig.
Skall nu äta en tablett och öka på saltintaget för att rätta till detta.
Okej, jag förstår inte heller till 100 procent, men blir allt bara till det bättre är det bra.
Proven visade också på stor trötthet pga. metabolisk störning, så känner jag mig lite lat, är det helt naturligt. Jag har papper på det.

Måndag till onsdag nästa vecka blir det behandling med Frekvensanalys.
Mer om detta senare.

lördag 25 oktober 2014

Höst

Det känns tungt. Jag har precis fått veta att Kim Anderzon är död.
Vi var samtidigt på kliniken i Tyskland och jag hade många samtal och skratt, både med henne och hennes härliga familj som var nere och hälsade på och bistod henne.
Man påminns om sin egen dödlighet. Men Kim levde verkligen in i det sista. Hon stod på scenen så sent som förra veckan och i måndags samlade hon sina vänner till en sista fest.
Livet går vidare och vi som är kvar får inte glömma bort att leva och känna tacksamhet för vad vi har.

Och planera för framtiden.
Jag har burit in 36 pelargoner och en hel del medelhavsväxter (fått hjälp med de tunga krukorna, tack Henrik och Richard) och satt i källaren för vintervila, såpskurat växthuset, tvättat alla tomma krukor och satt in dom där, plus allt annat som bör stå under tak i vinter. I väntan på våren.
Dessvärre börjar mitt kära växthus krackelera.
Christer byggde det åt mig för mer än 25 år sedan och en del av plasten måste bytas ut. Men det har hållit fantastiskt bra. Jag tror att Christer och sönerna nog tar itu med det innan snön kommer och raserar konstruktionen.
Likaså  utemöblerna tar Christer och pojkarna hand om. Det mesta är staplat men presenning skall på, bara det blir lite torrare.
Så håller jag på att ta hand om skörden. Torkar mycket tomater i varmluftsugn och kokar salsa eller äter resten, kör äpplen i råsaftscentrifug, klipper mangold, persilja och annat grönt till mina drinkar.
Idag bör jag gräva upp jordärtskockor, vitlök, palsternacka och de sista morötterna. Om jag känner för det...
Jag gillar årstiderna. Det blir avslut och nystart.
Men gråvädret gillar jag inte. Det är föga energigivande. Det är väl meningen att man inte skall göra så mycket då, utan får sitta inne och läsa och ta det lugnt med gott samvete?
Och få tid att skriva ett blogginlägg.

tisdag 21 oktober 2014

I väntan på svar

I går var jag på Ersta sjukhus och gjorde den planerade datortomografin.
Det gick väldigt smidigt och snabbt. Man får 1 1/2 liter kontrast som man dricker under en timme. Den timmen går fort om man har med en bra bok och på Ersta är det dessutom en underbar utsikt över Strömmen - eller om det heter Saltsjön? - och Djurgården att njuta av.

Jag har upptäckt att jag gillar Dan Brown. Just nu läser jag Änglar och Demoner.
Intrigerna och våldet kan jag vara utan, fast det behövs förstås för att föra handlingen framåt, men hans syn på vetenskap, energier, icke-materia, de stora frågorna om universum,  hans teori att vetenskap och religion/andlighet/Gud/Källan/ whatever you call it  måste närma sig varann. Att det egentligen är samma sak fast från olika synsätt. Man ser in från olika fönster, men det man ser är egentligen detsamma. Vad är Qi egentligen? Icke-materia? Den ursprungliga urkraften som vi alla är en del av från Big bang och framåt? Okej, jag läser med mina glasögon. Andra ser nog helt andra saker hos Dan Brown.
Sånt sysslar jag med när jag kopplar av. Inte futtigheter precis. Nån måste ju ta hand om de STORA frågorna eller hur??

Själva undersökningen går sen till att man får en skjorta på sig, får infart i armen - dessvärre kan de inte använda den inopererade porten och det gjordes flera försök innan infarten satt fast. De påstod att jag var ärrad efter den gamla cellgiftsbehandlingen. I infarten fick jag sen insprutat ytterligare kontrastmedel. Det är rätt tuffa saker för njurarna och det gäller att dricka mycket dagen före och sen efteråt för att snabbt skölja igenom njurarna.
Sen in och ut ur tunneln ett par gånger och så var det klart.

Jag hade tackat nej till Christers erbjudande att skjutsa mig. Jag mådde ju bra och vädret var milt. Dessutom tar ju undersökningen några timma sammanlagt. När jag kom ut från Ersta hade himlen öppnat sig och det fullständigt vräkte ner.
Det var bara att så snabbt som möjligt springa till bussen som gick till Slussen. Jag hann bli ordentligt blöt och när jag väl satt på tunnelbanan ringde jag Christer så han kom och hämtade mig vid tunnelbanestationen i Mälarhöjden. Då var jag frusen och kall.

Nu måste jag hjälpa kroppen att inte bli sjuk.
Varma torra kläder, detox-te, mycket vatten med kolloidalt silver, ingefära, Sancho och IR-bastu.
Och idag, efter en rejäl sovmorgon, mår jag så bra igen!

Nu följer minst en vecka innan jag får svar på vad bilderna visade.

Nu väntar trädgårdsarbete. Det bär mig emot att ta bort alla tomatplantor i växthuset när det är så milt, men jag måste rensa och göra klart, få plats för tomma lerkrukor som skall vinterförvaras, innan jag skall iväg på nästa tripp.
Mera om detta senare.

tisdag 14 oktober 2014

Ny datortomografi den 20


Nu måste jag på allvar ta itu med att stänga trädgården och rensa växthuset. Jag drar på det i det längsta, ännu har det ju varit milt. Tomaterna mognar och jag har tillskottsvärme, men frostnätterna närmar sig och jag jobbar helst utan stress.
Pelargoner, fikon, citron, kaphyacint, physalis, olivträd mm som står på terrassen måste in i källaren. Jag hoppas få lite hjälp till helgen av sönerna. En del krukor är rejält tunga och vare sig Christer eller jag är som vi var i våra krafts dagar.

Jag har varit och gjort en ny kiropraktikbehandling och rättade till lite obalanser i höften eller rumpan. Jag har lite strålskador i skelettet sen förra omgången, viket ger mig en del svagheter. Förmodligen har det blivit lite mycket av sittande också.

Så var jag hos Fia i går som behandlade mig med magnet- och värmeterapi plus hennes känsliga händer förstås. Hon tyckte det kändes stabilt, viket är hoppingivande inför nästa måndag.
Då skall jag nämligen göra en ny datortomografi, vilket alltid är nervöst förstås.
Hålla alla tummar du kan och se mig som den friska person jag är. Tack ! <3

På torsdag skall jag på Seniormässa tillsammans med en gammal (höll jag på att skriva), jag menar förstås f.d., arbetskamrat, Lisett. Det skall bli så roligt att träffas igen. Vi har inte setts på x antal år.





lördag 4 oktober 2014

Mmm...Massage

Mmm...Massage i går här i Mälarhöjden hos duktiga Metha, vars magiska händer lyckas lösa upp blockeringar och sprida ut energierna i kroppen. Hennes företag heter Methamorphos och visst genomgår kroppen en viss förvandling. Härligt. Tack Metha!
 
Idag har jag klippt gräsmattan för sista (?) gången. Jag har klippt lite grann i stort sett sen jag kom hem (hur många tunnland har vi egentligen?) och nu fick den jobbiga backen tills slut sin frisering.
 
Vi har också dammsugit lite varje dag - återigen hur många kvadratmeter disponerar vi?? - och snart har vi fått bort det mesta av grannens björk som invaderar varje skrymsle så fort vi har öppet någonstans.
Vi tar det med andra ord rätt lugnt. Kroppen säger enough och då är det bara att lyda, stänga av och pusta.
 
Äppelträden släpper nu också sina sista frukter så det mesta blir fallfrukt. Men jag plockar upp och försöker ta hand om det. Juicear och fryser in om jag hinner.
 
I går var jag och hämtade mina beställda rosor, Black Baccara och en ny sort som heter Osiria.

Liljekonvalj
Osiria, en väldoftande skönhet
Black Baccara. "Exklusiv ros för rabatt med stora blommor som påminner om rödsvart sammet! Blommar från slutet av juni till sent på hösten" står det. Det blir nog fint.
Jag köpte också några lökar av en narciss som heter Extravaganza. Hoppas rådjuren inte får smak på dom. Det sägs att de ratar narcisser och en viss sanning ligger det väl i det.
Narciss 'Extravaganza'

Allt detta har nu kommit i jorden idag. Så håller vi tummarna för en fin vår och härlig sommar nästa år. Man måste ju se framåt, eller hur?
 
I morgon kommer Richard och Henrik på middag och då äter vi  kött från Ejmunds gård (Gotland)
Inte för att Ejmunds behöver någon reklam, men jag klistrar ändå in lite från deras hemsida. Skall man äta kött någon gång så skall man äta BRA kött.
 
"Från Ejmunds Gård på Gotland kommer välsmakande och marmorerat nötkött direkt från den gotländska gården. Naturligt bete, lösgående biffrasdjur och kärlek och omsorg om djuren ger kött av högsta kvalitet. Djurens mat är fri från GMO, hormoner och antibiotika. 
Vi följer svenska föreskrifter och är dessutom certifierade av Svenskt Sigill. År 2012 blev vi även först i Sverige med deras utmärkelse klimatcertifierat nötkött."
Till det dricker vi ett ekologiskt vin som heter Mas Louise, som gulliga Jenny med familj var här och lämnade i går "för att sätta lite guld på tillvaron".

 
Jag blir så otroligt varm i hjärtat av tacksamhet för alla underbara människor som kommer i vår väg.
F.d grannen Maj var t ex och lämnade en otroligt vacker blomsteruppsättning till oss båda på Christers födelsedag.
För att inte tala om grannen Anneli som ständigt hör av sig på många vis och muntrar upp oss.
 
Cirkeldansen i kyrkan började i tisdags och jag gick dit, lite tveksam om jag skulle orka. Men det härliga gänget, omväxlande program med lite rörligare och sedan meditativa danser som vår duktiga danspedagog Eva Tarle satt ihop och därefter givande samtal, gör att man tankar lite ny energi. Sen var det väl bara naturligt att kroppen ville vila då jag kom hem.
 
I morgon kväll är det meditation en timme hos Eva och Björn. Det ser jag också fram emot.
 
Min IR-bastu går varm nästan varannan och jag svettas ut en massa skräp (?) och Iscadorsprutorna är jag duktig att ta. Jag fick ju åka till Vidarkliniken i Järna för att få receptet utskrivet. Sprutorna är dyra förstås och inte går det på högkostnadskort, men vad gör man inte?
 
Så livet rullar på för oss här i Mälarhöjden, precis som det skall vara.

fredag 26 september 2014

Home sweet home.

Flera bilder från vårt USA-äventyr.

Hemma igen efter 16 timmars sömn och  qigong i hörnan, börjar kroppen få balans igen.
Det ÄR jobbigt med resor. Den långa flygresan och skräpmaten - man får inte ta med något eget - gör inte kroppen gladare.

Många har undrat hur jag orkat med denna resa. Men mellan aktiviteterna har jag förstås vilat. Och sen har det underbara sällskapet, alla upplevelser, att man är så 100 procent i nuet och glömmer alla tankar om sjukdomen gjort att jag mått prima.
Jag hade med mig mina kosttillskott och hälsopulver av olika slag, vi hittade bra ekologiska butiker och restauranger och jag fick lite extra D-vitamin och energi av solen.

Det var bara en gång jag kollapsade.
Efter Broadwaymusikalen skulle vi försöka ta oss hem. Färjorna hade slutat gå, taxibilarna vägrade köra över Hudson river, eftersom man då kommer in i en ny stat, tunnelbanan blev mycket krångligare än vi trott, eftersom flera stationer var avstängda.
Det blev många kvarter, trappor upp och ner, dån och slammar i tunnelbanan (många byten) och när det inte fanns sittplatser utan jag fick hänga i en stång lutande mot Richard kom tårarna av trötthet. Han var redo att BÄRA mig hem. Men på stapplande steg, hängande på två starka gossar, andandes frisk luft, kom vi slutligen till vår husbil och krafterna kom tillbaka.

Jag kompletterar med några fler bilder som inte varit med i tidigare bloggar.
Vi tog förstås massor och dessa är bara några från min  kamera.


Min qigonghörna i Central Park, i morgonsol, under ett träd med berget i ryggen. Perfekt!
 
Vårt utmärkta hotell, centralt på 57e gatan, mycket nära södra Central Park.
Här går vi som riktiga New Yorkbor med våra hälsosmoothies och Vita Coco.  


Väntan vid stationen i Collage Park, University of Maryland, på att bli hämtade av vår husbilsuthyrare


Henrik har shoppat, på väg till vår kära husbil. Tittar man noga kan man se vovven som väntar i fönstret.


Så har vi anlänt till Arlingtonkyrkogården. Här ser man ingången.

Arlington National Cemetery ligger mittemot Washington D.C på andra sidan Potomac River.
Utsikt uppifrån på väg mot Kennedygraven


En bråkdel av alla gravar på Arlington- det lär vara 400 000, de flesta är soldater som stupat i strid från amerikanska inbördeskriget till våra dagar.
Blommande magnolia i förgrunden.

John F Kennedys och Jacqueline Onassis Kennedys grav med den eviga lågan brinnande.

Arlington House

Soligt varmt väder, sommarklänning och tuff promenad på Arlington.
Tungt att se alla dessa gravar.

Vi åt kinesiskt på Bonchon i Arlington.




Richard for President!


På väg till Washington monument. Byggnaden är en cirka 170 meter hög obelisk, byggd 1848-1884 och invigd 21 februari 1885, inget murbruk eller armeringsjärn användes. Som tur var fanns det hiss till toppen.


Utsikt från toppen.


Rundeln med Vita huset.


Avstånden är långa i DC. Vi hyrde cyklar.


Richard på väg till Kapitolium.


Det var så gott om orädda ekorrar, så man nästan snubblade över dom.


Kopia av The Statue och Freedom som sitter på toppen på Kapitolium


Abraham Lincoln i Rotundan.


George Washington (t.h.)


Sönerna framför Kongressbiblioteket, som anses som USA:s nationalbibliotek med ca 25 miljoner böcker, plus manuskript, kartor, tidskrifter mm.


Richard på väg att hälsa på Barack med familj.
10 minuter senare var allt avstängt, efter att en krigsveteran lyckats ta sig in med kniv i Vita Huset. Vi var dock helt oskyldiga, märkte inget då vi hade hunnit därifrån.


Helikoptern som hämtade Barack Obama med familj.


Här kopplar vi ifrån vatten och el för att lämna trevliga Cherry Park Hill i Washington.


Kopia av månlandaren.


Ellis Island, dit min morfar kom 1909, 27 dagar innan min mamma föddes. Det måste ha varit tufft för honom.


Morfar Rudolfs Passenger Record.
Levide på Gotland blev Levada, annars stämmer det.

Båten Lusitania som han åkte med. Båten var bara två år, skönt att det inte var en gammal skorv han for med.


Rudolfs dotterdottersöner på Ellis Island. Han borde vara stolt.
Henrik är lika gammal som Rudolf var då han kom dit.


Frihetsgudinnan.


Ellis Island


Den här utsikten från Ellis Island hade nog inte morfar.


Frihetsgudinnan mot dramatisk himmel.


Sista vyn från Ellis Island


Demonstration i finanskvarteren i New York.


Henrik i fina Washington Park


Men vad gör den italienske frihetskämpen Garibaldi i Washington Park?


Trånga passager i U-båt på Intrepid Museum


Olika flygplan och helikoptrar på Hangarfartyget.






Den här lockiga flickan vägrade släppa ratten på hangarfartyget.



Henrik studerar en Mercurykapseln.


Där fanns även en Concorde.


Pojkarna kollar hemresealternativ under Concorden.


Vår färja som tog oss över Hudsonfloden till New Jersey och vår husbil.


Tittut. Henrik i överslaf.


Richard i en av sängarna.


Och min masterbädd längst bak, bredvid badrummet.


Datasupport.
Min surfplatta, campingens internet och bloggen var inte så samarbetsvilliga. Richard hade potenta grejer som fixade några inlägg med foton.


Vår dagliga utsikt med The Freedom Tower eller One World Trade Center som kännemärke. 


Solweig promenerar på High Line, en lång smal allmän park som ligger på den gamla upphöjda järnvägen.


Richard och Henrik njuter i solskenet på High Line.
Vi är på väg till Broadway.


Men först mat.
Jag åt en underbar lätt grillad tonfiskfilé och jättegott vin. En måltid att minnas. Skål pojkar!


Vi såg den mest rosade musikalen på Broadway, The Book of Mormon.
Otroligt proffsigt genomförd, många skratt, skämtar om allt, fast med kärlek.

Henrik och jag på Broadway, utanför teatern.

Broadway by night, bara det en härlig upplevelse.
Sista måltiden, Newark Airport.
Jag nallar av Henriks sushi. Jag vill ju inte ha riset.

Vad gör man?? säger Henrik




Låt henne hållas så blir alla glada!